Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Izvoare (BC): Jubileul de 25 de ani de viață consacrată

Surorile Oblate Asumpționiste au avut bucuria de a trăi un eveniment deosebit, cu ocazia jubileului de 25 de ani de viață consacrată a șase surori: Felicia Ghiorghieș (în misiune la Paris, Franța), Ana Bulai (în misiune la Satu Mare), Veronica Demeter (în misiune la Oradea), Tereza Zăpodeanu (în misiune la Oradea), Genoveva Benchea (în misiune la Bacău - Izvoare) și Bernadetta Zediu (în misiune la Bacău - Izvoare).

Sâmbătă, 20 august 2016, la ora 11.00, în capela mănăstirii de la Izvoare - Bacău a avut loc o sfântă Liturghie de mulțumire lui Dumnezeu pentru cei 25 de ani de slujire, dăruire lui Dumnezeu și semenilor noștri, în prezența Excelenței sale Preasfințitul Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iași, a 15 preoți, a unui număr important de surori oblate asumpționiste și persoane consacrate din diferite congregații, prieteni și laici ai Asumpțiunii și ai membrilor familiilor surorilor sărbătorite.

Noi începusem noviciatul în clandestinitate în anul 1989, prin celebrarea unei sfinte Liturghii în casa parohială a Decanatului, în prezența Preasfințitului Petru Gherghel, a părintelui decan, Ștefan Erdeș, de pioasă amintire, a altor preoți și a câtorva membrii ai familiilor noastre.

Ca novice, am început formarea sub călăuzirea sorei Jozefa Erdeș, maestra noastră de novice. Prin cursurile de formare și prin exemplul vieții ei, sr. Jozefa ne-a transmis carisma, spiritualitatea congregației și elanul fondatorilor noștri de a lucra la venirea împărăției lui Dumnezeu în inimile noastre și ale fraților noștri.

După cei doi ani de formare atât în țară, cât și în Franța (unde a fost fondată congregația în anul 1865, de către părintele Emmanuel d'Alzon și maica Emmanuel-Marie Correnson), în anul 1991, cu ajutorul lui Dumnezeu, am depus primele voturi de ascultare, sărăcie și castitate în mâinile superioarei noastre generale, sr. Georgette-Marie Fayolle, în prezența Preasfințitului Petru Gherghel și a multor alți preoți, la subsolul bisericii noi din Bacău (care era în construcție), în libertate deplină.

În cei 25 de ani, misiunile noastre au variat atât ca activitate și slujire cât și ca loc de misiune. Domnul ne-a fost mereu alături, ne-a condus pașii, ne-a însoțit zi de zi atât în momentele de entuziasm, de reușită cât și în momentele de cumpănă.

În acest an 2016, fiind și Jubileul Anului Milostivirii, acest jubileu de 25 de ani viață consacrată ne permite să redescoperim prezența, iubirea și milostivirea lui Dumnezeu în viața noastră de-a lungul acestor frumoși ani de viață consacrată, de viață de misiune în țară și în alte țări din Europa, pe unde am fost trimise în misiune de Superioarele noastre.

De aceea, astăzi îi aducem lui Dumnezeu laudă, preamărire și mulțumire, pentru prezența, iubirea și fidelitatea sa față de noi. Se spune că "mulțumirea este o nouă cerere".

Dorim să cerem în continuare lui Dumnezeu marele dar al prezenței și iubirii sale în viața noastră, darul bucuriei interioare pentru a ne trăi viața, cu tot ceea ce implică ea: realizări, eșecuri, încercări ... cu încredere, cu multă încredere în Domnul, în iubirea, milostivirea și fidelitatea sa față de fiecare dintre noi. Doar fidelitatea lui Dumnezeu ne poate ajuta să rămânem și noi fidele angajamentelor noastre de credință și de viață.

Cu această încredere putem merge mai departe, zi de zi în viața și în misiunea noastră, acolo unde suntem fiecare.

Sr. Bernadetta Zediu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 august: Izvoare (BC): Jubileul de 25 de ani de viață consacrată


 

lecturi: 49.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat