Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Audiența generală de miercuri, 24 august 2016

Pregătisem cateheza de astăzi, ca pentru toate miercurile din acest An al Milostivirii, despre tema apropierii lui Isus, dar în fața veștii despre cutremurul care a lovit Italia centrală, devastând zone întregi și lăsând morți și răniți, nu pot să nu exprim marea mea durere și apropierea mea de toate persoanele prezente în locurile lovite de seism, de toate persoanele care au pierdut pe cei dragi ai lor și de cele care însă se simt zguduite de frică și de teroare. A-l auzi pe primarul de Amatrice spunând: "Localitatea nu mai există" și a ști că printre cei morți sunt și copii, mă înduioșează într-adevăr mult.

Și pentru aceasta vreau să asigur toate aceste persoane - din Accumoli, Amatrice și din altă parte, în dieceza de Rieti și de Ascoli Piceno și în toată regiunea Lazio, în Umbria, în Marche - de rugăciunea mea și să le spun să fie sigure de mângâierea și de îmbrățișarea întregii Biserici care în acest moment vrea să le strângă în brațe cu iubirea sa maternă, și de îmbrățișarea noastră, aici, în piață.

Mulțumind tuturor voluntarilor și lucrătorilor de la protecția civilă care ajută aceste populații, vă cer să vă uniți cu mine în rugăciune pentru ca Domnul Isus, care s-a înduioșat mereu în fața durerii umane, să mângâie aceste inimi îndurerate și să le dăruiască pacea prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria.

Să ne lăsăm înduioșați împreună cu Isus.

Așadar amânăm pentru săptămâna următoare cateheza din această miercuri. Și vă invită să recitați cu mine o parte din sfântul Rozariu: "Misterele de durere".

* * *

APEL PENTRU UCRAINA

În aceste ultime săptămâni, observatorii internaționali au exprimat preocupări față de înrăutățirea situației în Ucraina orientală. Astăzi, în timp ce acea iubită națiune celebrează sărbătoarea sa națională, care coincide anul acesta cu a 25-a aniversare a independenței, asigur rugăciunea pentru pace și reînnoiesc apelul meu tuturor părților implicate și instanțelor internaționale pentru ca să întărească inițiativele pentru a rezolva conflictul, pentru a-i elibera pe ostatici și pentru a răspunde la urgența umanitară.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat