Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: "Familia, Sanctuarul Milostivirii". Pași către cea de-a patra Întâlnire Diecezană a Familiilor

În ziua de 6 august 2016, Parohia Pildești își deschide larg brațele pentru a primi familiile din dieceză care se vor aduna aici pentru cea de-a patra "Întâlnire Diecezană a Familiilor".

După Iași, la catedrală, după Bacău "Ss. Petru și Paul" și Butea, este rândul comunității din Pildești să spună diecezei și Bisericii întregi că familia contează, că fără familie nu avem nici copii, nici tineri, nici viitori soți, nici preoți și nici persoane consacrate, că ea a fost prima instituție voită de către Creator chiar înainte de căderea în primul păcat, că fără ea omenirea nu are un "mâine" asigurat.

În contextul Anului Milostivirii, când, parcă, mai mult decât oricând, avem nevoie să o experimentăm și între noi, ca națiuni, dar și ca oameni, la Pildești ne adunăm să îl proclamăm încă o dată ca pe principalul atribut al lui Dumnezeu, ca pe principala datorie a omului.

Avem nevoie de milostivire între oameni, în familii, între soți, între părinți și copii, între membrii comunității de credință, între membrii comunității sociale.

Acolo, la Pildești, ne va vorbi despre ea Dumnezeu, în numele căruia ne vom aduna; ne va vorbi despre milostivire pr. Paolo Gentili, directorul Oficiului Național pentru Familii din Italia, în cadrul catehezei zilei; ne va vorbi păstorul diecezei, prin care îl vom avea prezent și pe papa Francisc, "atletul milostivirii lui Dumnezeu"; ne vor aminti de necesitatea ei familiile care vor împărtăși din trăirile lor și, nu în ultimul rând, o vom cânta prin folclor, împreună cu Sofia Vicoveanca.

Vă invităm să priviți deja pe ușile bisericilor, la afișierele sau la avizierele din jurul lor, să priviți afișul care vă face cunoscută marea "Întâlnire Diecezană a Familiilor", de la Pildești, din 6 august 2016, la care, evident, vă așteptăm cu mare drag.

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastorația Familiei


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat