Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oituz: Campusul Cu Isus sunt fericit!

În perioada 28-31 iulie 2016 au avut loc câteva zile recreativ-educaționale pentru copiii din Oituz.

Programul a fost destul de încărcat. Obiectivele acestor zile au fost:

- Utilizarea cât mai frecventă a următoarelor expresii: Bună ziua! Te rog frumos! Mulțumesc! și Te rog, iartă-mă!

- Importanța familiei și a relațiilor dintre membrii familiei.

- Participarea la diverse ateliere: canto, dans modern, origami, desen pe asfalt și hârtie, armata și protejarea mediului.

Cei 23 de animatori s-au pregătit foarte bine pentru aceste zile, dându-li-se din timp diferite responsabilități, pe care le-au îndeplinit cu multă seriozitate. Am învățat lucrul în echipă, dar mai ales acea parte în care ne recunoaștem limitele și cerem ajutorul celorlalți.

Așadar, în dimineața zilei de joi au început aceste activități. În medie au fost aproximativ 130 de copii de diferite vârste. Au fost împărțiți imediat în patru grupe: Inimoșii, Fericiții, Voioșii și Curajoșii. S-au împărțit banderole specifice fiecărei grupe, am învățat imnul campusului, am făcut cunoștință unii cu alții, am discutat pe grupe despre tema zilei și, nu în ultimul rând am trecut și la partea de bansuri și jocuri.

În după-amiaza zilei de joi, un echipaj SMURD, din cadrul detașamentului de pompieri de la Onești, ne-a făcut o vizită spre a ne învăța câteva măsuri de prim ajutor, atât de necesare zilelor noastre, dar și atât de necunoscute. Nu numai animatorii au fost atenți, ci și copiii au venit cu diferite întrebări. Am făcut și poze cu echipamentele lor. Dar partea mult așteptată de toți a fost când au arătat cum funcționează pistolul cu apă, care ne-a ajutat să ne răcorim.

Apoi am trecut la jocuri.

Vineri și sâmbătă am continuat distracția. În cadrul atelierelor copii au fost împărțiți pe aptitudini și talente. Au colorat asfaltul, cartoanele și hârtiile, și-au lipit degetele, pentru că nasturii recuperați de prin podul bunicilor și dopurile de la peturi s-au încăpățânat să nu se lipească, au făcut exerciții fizice, pentru ca în final să le iasă patru piramide de copii, au forfecat și modelat hârtie, au completat cartoane mari cu ceea ce au făcut la cateheze, au dansat și cântat.

Fiecare zi s-a încheiat cu jertfa sfintei Liturghii, ale cărei cântări, lecturi și rugăciuni am avut grijă să le repetăm din timp.

Duminică, în cadrul sfintei Liturghii, plini de recunoștință, am mulțumit lui Dumnezeu pentru aceste minunate zile, am oferit rodul muncii noastre și ne-am rugat pentru binefăcători.

Fiecare activitate a grupelor a fost atent punctată de către arbitri. Cei care vor veni sâmbăta viitoare la cateheză vor afla și grupa câștigătoare.

Mulțumesc pe această cale tuturor celor care au făcut posibile aceste zile: copiilor pentru că au venit și părinților lor pentru că i-au lăsat să vină, animatorilor - tineri și adolescenți ai acestei comunități, pentru disponibilitate și pentru timpul acordat celor mici, seminariștilor, binefăcătorilor - care au avut grijă să nu ne lipsească nici sucurile, nici dulciurile, dar nici materialele necesare.

Pr. Gabriel Trișcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28-31 iulie: Oituz: Campusul Cu Isus sunt fericit!


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat