Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

ZMTCracovia2016:

Călătoria apostolică a Sfântului Părinte Francisc în Polonia
cu ocazia celei de-a XXXI-a Zi Mondială a Tineretului

(27-31 iulie 2016)

Angelus

Campus Misericordiae, Cracovia, duminică, 31 iulie 2016

Iubiți frați și surori,

La sfârșitul acestei celebrări, doresc să mă unesc cu voi toți în aducere de mulțumire lui Dumnezeu, Tatăl milostivirii infinite, pentru că ne-a dat să trăim această Zi Mondială a Tineretului. Îi mulțumesc cardinalului Dziwisz și cardinalului Ryłko - neobosiți lucrători pentru această zi - precum și pentru rugăciunile pe care le-au făcut și cu care au pregătit acest eveniment; și mulțumesc tuturor celor care au colaborat pentru buna sa reușită. Un imens "mulțumesc" se îndreaptă spre voi, dragi tineri! Ați umplut Cracovia cu entuziasmul contagios al credinței voastre. Sfântul Ioan Paul al II-lea s-a bucurat din cer și vă va ajuta să duceți pretutindeni bucuria Evangheliei.

În aceste zile am experimentat frumusețea fraternității universale în Cristos, centru și speranță a vieții noastre. Am ascultat glasul său, glasul Bunului Păstor, viu în mijlocul nostru. El a vorbit inimii fiecăruia dintre voi: v-a reînnoit cu iubirea sa, v-a făcut să simțiți lumina iertării sale, forța harului său. V-a făcut să experimentați realitatea rugăciunii. A fost o "oxigenare" spirituală pentru ca să puteți trăi și merge în milostivire odată ce vă veți întoarce în țările voastre și în comunitățile voastre.

Aici lângă altar este imaginea Fecioarei Maria venerată de sfântul Ioan Paul al II-lea în sanctuarul de la Calvaria. Ea, Mama noastră, ne învață în ce mod experiența trăită aici în Polonia poate să fie rodnică; ne spune să facem ca ea: să nu risipim darul primit, ci să-l păstrăm în inimă, pentru ca să încolțească și să aducă rod, cu acțiunea Duhului Sfânt. În acest mod fiecare dintre voi, cu limitele sale și fragilitățile sale, va putea fi martor al lui Cristos acolo unde trăiește, în familie, în parohie, în asociații și în grupuri, în locurile de studiu, de muncă, de slujire, de distracție, oriunde vă va conduce Providența în drumul vostru.

Providența lui Dumnezeu ne precede mereu. Gândiți-vă că deja a decis care va fi următoarea etapă a acestui mare pelerinaj început în 1985 de sfântul Ioan Paul al II-lea. Și de aceea vă anunț cu bucurie că următoarea Zi Mondială a Tineretului - după cele două la nivel diecezan - va fi în 2019 în Panama!

Îi invit pe episcopii din Panama să se apropie, pentru a da cu mine binecuvântarea.

Cu mijlocirea Mariei, să-l invocăm pe Duhul Sfânt pentru ca să lumineze și să susțină drumul tinerilor în Biserică și în lume, pentru ca să fiți discipoli și martori ai Milostivirii lui Dumnezeu.

Acum să recităm împreună rugăciunea Angelus...

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat