Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Întreaga comunitatea așteaptă familiile la sărbătoare

Sâmbătă, 6 august 2016, în comunitatea noastră din Pildești va avea loc cea de-a patra Întâlnire Diecezană a Familiilor. Nu putem să anticipăm câte familii vor participa, dar, în calitate de păstor al comunității, invit toate familiile diecezei să ia parte la această mare manifestare de credință, într-un an pe care papa Francisc l-a dorit a fi unul al milostivirii.

De asemenea, invit comunitatea din Pildești să se deschidă acestui eveniment, fraților și surorilor de pe teritoriul parohiei, pentru ca primirea familiilor să fie pe măsura vocație pe care Dumnezeu le-a învrednicit să o trăiască.

Îl așteptăm pe păstorul diecezei, alături de preoții care vor însoți grupurile de familii, pe pr. Paolo Gentili, directorul Oficiului Național pentru Pastorația Familiei, din Italia, care ne va prezenta cateheza zilei, le așteptăm pe familiile care vor da mărturia lor de credință și de viață familială și, nu în ultimul rând, o așteptăm pe Sofia Vicoveanca, interpreta noastră de folclor, pentru a descreți prin cântec frunțile încrețite și pentru a dezmorți picioarele amorțite de muncă.

În acest sens, comunitatea din Pildești se va pregăti intens și prin cele trei zile dedicate familiei și milostivirii divine (3-5 august), zile care anticipă Întâlnirea Diecezană a Familiilor.

La aceste zile mă bucur să invit întreaga comunitate la o participare activă. Îl vom avea cu noi pe pr. Felician Tiba, de la Oficiul Diecezan pentru Pastorația Familiei, pe doamna Eugenia Dămătăr, colaboratoare la același oficiu, și pe sr. Elisabeta Barollo împreună cu mamele din Uniunea Mamelor Milostive.

Vom forma împreună o mare familie de familii, îl vom preamări pe Dumnezeu pentru darul familiilor noastre, pentru darul vieții și al credinței și-l vom ruga împreună să continue să binecuvânteze comunitățile noastre cu familii bune, cu noi vocații la viața de familie, la preoție și la viața consacrată.

Vă așteptăm cu bucurie!

Pr. Andrei Ciobănică,
parohul comunității din Pildești


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat