Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova: Campusul "Culorile Milostivirii"

În perioada 13-18 iulie 2016, s-a desfășurat campusul de vară al copiilor și adolescenților din Parohia Slănic Moldova. Tema campusului de anul acesta, "Culorile Milostivirii", a fost inspirată de Anul Jubiliar al Milostivirii Divine.

În aceste zile participanții, în număr de 65, au fost orientați prin cateheze si alte activități să creioneze chipul milostiv al lui Dumnezeu și în același timp să se lase modelați de milostivirea lui Dumnezeu în relațiile cu semenii lor. De aceea accentul a fost pus pe faptele de milostenie trupească și sufletească ca indicatoare concrete în a găsi drumul spre o trăire autentică a milostivirii.

Imnul "Copii colorează viața", catehezele pe grupe, sfintele Liturghii animate de participanți, activitățile practice, dansurile și jocurile care au umplut aceste zile frumoase și i-a unit pe toți copiii catolici și ortodocși deopotrivă, ne-au făcut să trăim momente speciale și să ne simțim cu adevărat artizani ai milostivirii și ai vieții trăite după învățătura lui Cristos.

Spectacolul final al campusului a unit întreaga comunitate din Slănic Moldova și Cerdac în jurul copiilor, care au dorit să-i facă părtași la bucuria lor pe toți iubitorii de frumos. De aceea spectacolul oferit de cele patru grupe participante a fost răsplătit cu aplauze și diplome, iar la final totul s-a încheiat o agapă frățească.

Ca în fiecare an părintele paroh a dorit ca aceste zile să fie încununate cu o excursie. De aceea, în ziua de 20 iulie, dis-de-dimineață, plini de entuziasm, am pornit spre Brașov. Am vizitat castelul Bran, peștera Valea Cetății, centrul vechi al orașului Brașov și grădina zoologică. A fost o zi cu adevărat colorată de entuziasm, curiozitate și voie bună.

Mulțumim părintelui paroh Petrică pentru grija sa pentru noi, cei mici ai comunității, mulțumim surorilor din comunitatea noastră pentru dăruire, mulțumim binefăcătorilor și tuturor celor care și-au adus aportul în organizarea acestui campus.

Dumnezeu să răsplătească pe toți cei care ne fac bine în numele său.

Copiii din Parohia Slănic Moldova

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13-18 iulie: Slănic Moldova: Campusul "Culorile Milostivirii" (O parte dintre fotografii au fost făcute de Adrian Cuba.)


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat