Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Administrarea sfântului Mir în Parohia "Inima Neprihănită a Mariei"

Cu mare bucurie și emoție, duminică, 5 iunie 2016, a venit și mult așteptata zi în care un grup de 27 de tineri ai Parohiei "Inima Neprihănită a Mariei" din Bacău l-au primit pe Duhul Sfânt cu cele șapte daruri, în cadrul Liturghiei ce a avut loc la ora 10.30, fiind prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, avându-i alături pe pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, și alți șase preoți.

La ora 10.15 întreaga comunitate împreună cu candidații la Sfântul Mir, nași și părinți, l-au primit cu mare emoție și nerăbdare pe PS Aurel Percă, însoțindu-l de la poarta Bisericii până la casa parohială, unde s-a pregătit pentru sfânta Liturghie a administrării sacramentului Mirului.

Sfânta Liturghie a început cu o frumoasă procesiune care a plecat din fața casei parohiale însoțită fiind, din biserică, și de frumosul cânt al corului parohial, de invocare a Duhului Sfânt, prin cântul gregorian Veni Sancte Spiritus.

Candidații la sfântul Mir au trăit cu emoție fiecare clipă a acestui eveniment important și special pentru ei și pentru viața lor de credință.

La predica din cadrul Liturghiei, PS Aurel Percă a amintit despre simbolurile Duhului Sfânt: culoarea roșie în care era ornată biserica și eșarfele candidaților, porumbelul și vântul. De asemenea, a vorbit și despre importanța darurilor Duhului Sfânt, daruri care trebuie puse în valoare astăzi mai mult ca oricând. În timpul predicii șapte dintre adolescenți au răspuns cu nerăbdare la întrebările Preasfințitului.

La sfârșitul predicii, Preasfințitul Aurel Percă le-a înmânat copiilor lumina, pentru a-și putea mărturisi credința și lepădarea de cel rău, după care a urmat administrarea sfântului Mir, prin impunerea mâinilor, moment cu adevărat unic pentru candidați. La rugăciunea credincioșilor, șapte copii au invocat ajutorul lui Dumnezeu prin cele șapte daruri ale Duhului Sfânt, urmând ca la oferirea darurilor să ofere si o colivie cu șapte porumbei albi, simboluri ale celor șapte daruri primite.

După ce adolescenții și nașii împreună cu cei prezenți au luat parte la masa euharistică, doi copii proaspeți miruiți au adus o serie de frumoase mulțumiri, întâi PS Aurel Percă pentru darul făcut, apoi părintelui paroh Cristinel Alecu pentru grija sa părintească și tuturor celor care s-au îngrijit ca această sfântă celebrare să fie una frumoasă, memorabilă și plină de roade.

Sfânta Liturghie s-a încheiat cu procesiunea spre casa parohială unde părintele paroh Cristinel Alecu a dat drumul celor șapte porumbei oferiți în cadrul sfintei celebrări.

Îl rugăm pe Duhul Sfânt să rămână mereu în inimile celor care astăzi l-au primit prin sacramentul Mirului și să îi ajute să trăiască cu adevărat credința pentru a putea fi adevărați fii ai Bisericii care își trăiesc, își apără și își mărturisesc credința.

Mihail-Andrei Iacob

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 iunie: Bacău: Administrarea sfântului Mir în Parohia "Inima Neprihănită a Mariei"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat