Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: Primiție, hram și misiuni populare în Anul Milostivirii

Zile de har deosebite au fost pentru comunitatea din Răducăneni, în perioada 26-29 iunie 2016: primiția celui de-al 15-lea preot originar din această localitate, pr. Petru-Clementin Stoica, la 26 iunie, zi în care au început și misiunile populare avându-l ca predicator pe pr. Iosif Iacob, toate culminând cu ziua hramului, 29 iunie, când, la încheierea misiunilor, Liturghia a fost prezidată de PS Petru Gherghel.

Din dorința papei Francisc, anul 2016 a fost dedicat Milostivirii Divine. Cu această ocazie, în fiecare parohie a Diecezei de Iași sunt propuse misiuni populare, specifice acestui an jubiliar. Și Parohia Răducăneni a trăit câteva zile de har.

După ce vineri, 24 iunie, în catedrala din Iași a fost hirotonit preot, în marele grup de 24 de candidați la sfânta Preoție, și tânărul Petru-Clementin Stoica din Răducăneni, duminică, 26 iunie, preotul nou sfințit a celebrat prima sfântă Liturghie în localitatea natală, înconjurat de mai mulți preoți, dintre care unii originari din Răducăneni. A fost o mare bucurie pentru comunitatea parohială, fiind cel de-al 15-lea preot originar din Răducăneni.

După acest minunat moment de sărbătoare, au urmat alte zile pline de har, 26-29 iunie, misiunile populare dedicate Anului Jubiliar al Milostivirii divine. Predicile de misiuni au fost oferite credincioșilor, în cele două sfinte Liturghii, celebrate luni și marți, dimineața și seara, de pr. Iosif Iacob, două zile de intensă pregătire spirituală pentru celebrarea hramului comunității din Răducăneni, în cinstea sfinților apostoli Petru și Paul.

Miercuri, 29 iunie, s-a celebrat hramul parohiei și încheierea misiunilor, iar la sfânta Liturghie solemnă am fost onorați și cu prezența păstorului diecezei noastre, Preasfințitul Petru Gherghel. Împreună cu episcopul erau mai mulți preoți care sărbătoreau onomastica sau aniversarul hirotonirii.

În predica finală, părintele predicator i-a prezentat pe sfinții apostoli Petru și Paul drept modele și susținători în a ne sfinți și noi. Chiar dacă au fost oameni diferiți, cu chemări diferite, ei au realizat același lucru: au căutat sfințenia. "Toți trebuie să fim sfinți!"

La sfârșitul sfintei Liturghii am primit binecuvântarea jubiliară din partea Preasfințitului Petru și a părintelui predicator Iosif Iacob.

Au fost patru zile de har și bucurie pentru noi, credincioșii din Răducăneni.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru aceste zile și îl rugăm să ne dea harul de a face ca învățătura primită să aducă rod bogat și plăcut lui. Să fim cu toții sfinți! Căci sfințenia la care Dumnezeu ne cheamă este posibilă.

Pr. Iulian-Eugen Kropp

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iunie: Răducăneni: Primiție, hram și misiuni populare în Anul Milostivirii. Foto: Emilian Lupu


 

lecturi: 48.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat