Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Copilăria... sanctuar etern al armoniei sufletești!

"Copilăria reprezintă o rază a bucuriei, o emoție unică... Sanctuar etern al armoniei sufletești, simbol al inocenței depline, care este definit de micuțe stele care vor umple, cu trecerea timpului, cerul cu strălucire. Trecerea timpului și maturizarea închid porțile acestei lumi feerice, dar deschid, în același timp, un orizont înclinat spre reflecție, căci astfel repătrundem printre filele existenței noastre efemere, alunecând cu bucurie printre amintiri. Copilăria este locul de refugiu spre singurul loc în care prejudecățile lumii nu ne influențează, ci interacționăm cu sufletul nostru, copleșit de iubirea veșnică a lui Dumnezeu, care preferă ca și casa, inima unui copil!" (Roberta Colotin)

"Copilăria este perioada viața noastră de neuitat. în acest timp se creează primele amintiri, prietenii, idei, sentimente. Ea nu trebuie grăbită, ci trăită în prezent, înlăturând dorința de a crește, de a deveni matur. Joacă-te! Visează! Cântă! Dansează! Iubește ... în Cristos!" (Ramona Albert)

"Indiferent cine ești, cum ești, ce faci și ce nu ai făcut încă, indiferent de ce momente bune «ai cumpărat» și ai împărtășit, indiferent de cât ai cheltuit ca să scapi de «taxele vieții», întotdeauna să ai un bănuț mic cât un nasture pe care să nu-l pierzi niciodată: acesta este copilăria. Copilăria = [(mama + tata) x iubire + trăiri amuzante)] x (vise + momente magice) / tu (în formă pură) (Andrei Petrișor)

"Dragi copii, vă urez o zi de 1 Iunie fericită! Sper să vă bucurați de copilărie și să vă mențineți mereu sufletul tânăr și pur. Nu vă grăbiți să creșteți, pentru că fiecare etapă a vieții vine la timpul ei. La mulți ani!" (Elena Balent)

"Dragi copii, bucurați-vă de copilărie! E cel mai frumos moment al vieții. E ziua noastră, suntem în centru atenției și așa să fim mereu. Copilăria ... e excelentă! Te poți juca, distra, nu ai griji ... e superb! Părinții au grijă de tine, te sprijină, iar tot ce trebuie să faci e să zâmbești!" (Antonia Cojocaru)

"Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viață. Bucură-te de acești ani, pentru că sunt unici, la fel ca viața ta!" (Sergiu Mîrț)

"Bucurați-vă cu toții de acești ani magici ai copilăriei! Fiți fericiți și veseli cu prietenii voștri. Să vă iubiți părinții și pe cei apropiați la fel cum vă iubesc și ei pe voi. La mulți ani tuturor!" (Andrei Panțir)

"Să aveți ani frumoși, să nu vă fie frică de nimic, pentru că Dumnezeu cel Atotputernic este cu voi peste tot!" (Robert Nagîț)

"Dragi copii, să aveți sănătate, să aveți parte de tot ce vă doriți! Dumnezeu să vă apere de tot ce este rău! La mulți ani!" (Tiberiu Penelea)

"Dragi copii, vă doresc multe bucurii de Ziua Copilului, jucării din belșug și bomboane câte doriți! La mulți ani!" (Miruna Diaconu)

"Dragi copii din lumea întreagă, vă urez succes și vă sfătuiesc să nu păcătuiți. Voi sunteți niște îngeri ai pământului!" (Emanuel Arva)

"Dragi copii, eu vă urez de 1 Iunie să aveți multe bucurii și împliniri, noroc în toate, dar și iubirea lui Dumnezeu în suflet!" (Miriam Ianoș)

"Dragi copii, vă urez sănătate, noroc, bucurie și prietenie. Să aveți o zi minunată alături de părinți, prieteni, frați, verișori, bunici, etc. La mulți ani! (Ingrid Brigitta Simon)

Sărbătoare minunată tuturor copiilor!

Prof. Lăcrămioara Boroș


 

lecturi: 48.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat