Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Bacău: Campus vocațional la Seminarul Liceal

Sâmbătă, 14 mai 2016, la Seminarul Teologic Liceal "Sfântul Iosif" din Bacău s-a desfășurat campusul vocațional pentru ministranții și adolescenții din Dieceza de Iași. Au participat 183 de tineri și ministranți din 41 de parohii care au dorit să afle mai multe despre tot ceea ce presupun Seminarul și formarea pentru sfânta Preoție.

Activitățile au început la ora 9.00, când ministranții au fost întâmpinați de către seminariști care le-au prezentat întregul campus al Seminarului.

La ora 10.30 a avut loc sfânta Liturghie prezidată de pr. Eduard Soare, delegatul PS Petru Gherghel, episcop de Iași. În cadrul predicii, pr. Eduard i-a invitat pe toți cei prezenți să conștientizeze că fiecare face parte dintr-un plan de iubire al lui Dumnezeu și că, pentru a face acest lucru, ar trebui să răspundem cu toții la câteva întrebări esențiale: Cum m-a condus Dumnezeu să ajung aici? De ce dorește Dumnezeu să fiu aici? Încotro îmi conduce Dumnezeu pașii?

După sfânta Liturghie, ministranții au fost invitați cu toții în aula mare a Seminarului în care au putut viziona o piesă de teatru inspirată din parabola fiului risipitor pe care au jucat-o seminariștii clasei a XII-a.

În continuare, pr. director Anton Săboanu a prezentat oferta educațională a Seminarului și a Liceului Catolic din Bacău subliniind că aceasta vizează dezvoltarea și maturizarea fiecărui tânăr pe cele trei planuri: spiritual, uman și intelectual.

A urmat masa de prânz pregătită și servită de surori, după care ministranții au fost invitați la activități sportive și recreative care au constat într-un minicampionat de fotbal și diferite alte jocuri: tenis de masă, biliard, table, șah, jocuri de cărți.

Ne rugăm bunului Dumnezeu să-i lumineze pe toți acești tineri și adolescenți cu lumina Duhului Sfânt și să cheme pe cât mai mulți dintre ei să-l urmeze pe drumul sfintei Preoții!

Mulțumim familiilor acestor tineri care au păstrat vie în sufletul lor flacăra credinței și tuturor preoților care se îngrijesc de ei și care îi ajută să fie receptivi la chemarea lui Cristos, bunul păstor. Mulțumim tuturor pentru prezență și fie ca Dumnezeu să vă copleșească cu harul său!

Pr. Cătălin Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 mai: Bacău: Campus vocațional la Seminarul Liceal


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat