Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinajul bolnavilor și al personalului medical la Cacica

Vineri, 13 mai 2016, s-a desfășurat la Cacica pelerinajul bolnavilor și al personalului care lucrează în cadrul structurilor sanitare și socio-caritative. Acesta se realizează anual în Dieceza de Iași, cu ocazia Zilei Bolnavului. Pelerinajul a fost organizat de Oficiul pentru Pastorația Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice Iași, Serviciul de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas Iași, Oficiul Diecezan pentru Pelerinaje, sanctuarul marian de la Cacica și parohiile Diecezei de Iași.

În Dieceza de Iași a devenit deja tradiție ca în această zi bolnavii să nu fie însoțiți doar cu o rugăciune, ci să fie purtați în pelerinaj spre Cacica, spre sanctuarul Maicii Domnului. În această Zi a Bolnavului putem să-i cerem lui Isus milostiv, prin mijlocirea Mariei, Mama sa și a noastră, să ne dea tuturor această dispoziție de slujire a celor nevoiași și în mod concret a fraților noștri bolnavi.

Chiar dacă a plouat aproape toată ziua, cei bolnavi însoțiți de cei dragi, sub coordonarea preoților din parohie, a persoanelor consacrate și a personalului medical, au fost prezenți în număr mare. Ținând cont de anul în care ne aflăm, Anul Jubiliar al Milostivirii, cei aproximativ 1.000 de credincioși au obținut indulgența plenară, intrând pe Poarta Sfântă și participând cu evlavie la ceremonia celebrată în sanctuar.

Părintele paroh, Anton Daniel Lucaci, OFMConv. a întâmpinat pelerinii urându-le bun venit în casa mamei cerești, sfânta Fecioară Maria. Ca pregătire pentru sacramentul Spovezii, cei prezenți au avut posibilitatea de a participa la celebrarea penitențială, urmată de recitarea sfântului Rozariu.

La începutul sfintei Liturghii pr. Eugen Robu, responsabilul Oficiului pentru Pastorația Sanitară, a transmis celor prezenți cuvântul de salut: "Astăzi, când celebrăm la nivel local Cea de-a 24-a Zi Mondială a Bolnavului, Maica Domnului ne reamintește rolul lui Dumnezeu în viața noastră. Dumnezeu este iubire și ne îngrijește pe fiecare dintre noi cu o dragoste nespusă. Sacrificiile și greutățile din fiecare zi pot fi daruri ale lui dacă știm să le luăm în calcul așa cum trebuie. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să reverse în viața noastră o ploaie de binecuvântări și cu această ocazie, a pelerinajului bolnavilor la Cacica".

Sfânta Liturghie a fost celebrată de PS Petru Gherghel. Au concelebrat pr. Anton Daniel Lucaci, OFMConv., rectorul sanctuarului și parohul comunității din Cacica, pr. Eugen Robu, pr. Iulian-Eugen Kropp, reprezentantul Oficiului Diecezan pentru Pelerinaje, pr. Egidiu Condac, directorul general al Centrului Diecezan Caritas Iași, și peste 30 de preoți din parohiile diecezei.

Cântările au fost susținute de corul format din adolescentele și tinerele de la Centrul de Plasament "Sfântul Iosif", program al Centrului Diecezan Caritas Iași, dirijat de Mădălin Munteanu și acompaniat la orgă de Daniel Duma.

După-amiază pelerinii au participat la adorația euharistică care a fost pregătită de Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus și a fost condusă de pr. Eugen.

Pelerinajul la Cacica s-a încheiat cu sfințirea obiectelor religioase.

Preluare www.caritas-iasi.ro

* * *

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 mai: Pelerinajul bolnavilor și al personalului medical la Cacica


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat