Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Întâlnire la Roman și Iași cu responsabili din Opera Mariei

Luni, 2 mai 2016, a avut loc în Parohia "Sfânta Tereza" din Roman, întâlnirea reprezentanților "Mișcării Focolarine" din Dieceza de Iași cu responsabilii Mișcării parohiale și Mișcării diecezane ai Centrului "Operei Mariei" de la Roma. Cei peste 40 de participanți au avut ocazia de a dialoga cu oaspeții de la Roma și au ascultat și prezentarea activităților acestor ramuri din cadrul Mișcării Focolarelor.

O participantă la această întâlnire a oferit următoarele impresii: "Întâlnirea cu responsabilii ramurii Mișcarea parohială (Parohii Noi) din Mișcarea Focolarelor (Opera Mariei) a fost cu o mare deschidere a inimilor, în care ne-am spus bucuriile și împlinirile, dar și neplăcerile, nelămuririle noastre. Am primit răspunsuri la întrebările noastre și am înțeles mai bine ce poate aduce nou Mișcarea Focolarelor prin ramura Parohii Noi în comunitățile și dieceza noastră. Am primit și primim mult de la Biserica noastră, iar noi suntem invitați să oferim, să contribuim cu darul nostru, carisma noastră de unitate acolo unde suntem!" (Iuliana P.)

"Pentru Chiara Lubich, întemeietoarea Mișcării Focolarelor, nu a contat religia, ci numai iubirea; facem parte din familia lui Dumnezeu și toți suntem frați. Uneori e greu și în familie, dar să punem multă dragoste, iubindu-l pe celălalt și în el se va schimba ceva, va fi atins de prezența lui Dumnezeu".

Marți, 3 mai, trimișii de la Roma, Marco și Sameiro, au fost primiți în audiență de episcopul Petru Gherghel, căruia i-au prezentat proiectele de apostolat ale Operei Mariei în parohiile și diecezele din diverse țări. Carisma unității, promovată de Chiara Lubich și Mișcarea Focolarelor e în strânsă legătură cu deviza păstorului diecezei noastre. "Ca toți să fie una". Am prezentat oaspeților noștri, catedrala episcopală, muzeul dedicat fericitului Anton Durcovici, Institutul Teologic, și alte obiective din Iași.

Am vizitat, de asemenea, Liceul Pedagogic "Vasile Lupu" (Școala Normală) unde va avea loc anul acesta Mariapolis-ul, în perioada 14-17 iulie 2016. Această întâlnire anuală a membrilor și simpatizanților Operei Mariei va fi o ocazie pentru participanți de a cunoaște mai bine tema acestui an: "Unitatea, o aventură divină" și trăirea acestei spiritualități în parohiile diecezei noastre. Cei interesați să participe Mariapolis sunt invitați să se înscrie la responsabilii Mișcării, până la 15 iunie 2016.

Cuvântul vieții pe luna mai 2016 ne invită să medităm următorul citat: "El va locui împreună cu ei, iar ei vor fi poporul lui și el, Dumnezeu cu ei, va fi Dumnezeul lor" (Ap 21,3).

Pr. Iosif Dămătăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-3 mai: Întâlnire la Roman și Iași cu responsabili din Opera Mariei


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat