Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Buhonca: Administrarea sfântului Mir

Se pare că a venit și ziua în care, după câțiva ani de așteptare, 42 de copii din comunitatea Buhonca l-au primit cu nerăbdare pe Duhul Sfânt, devenind astfel "soldați ai lui Cristos", la 28 mai 2016.

Acest moment de binecuvântare a fost pregătit cu multe luni înainte de către copiii noștri, sub atenta supraveghere și îndrumare a părintelui Paroh Petrică-Iosif Butnariu și a surorii terezine Agnesa Husariu. Încă din iarnă cele 42 de suflete tinere încearcă să înțeleagă cât mai multe despre misterul credinței și al Duhului Sfânt. Încet-încet au pătruns pe urmele învățăturii lui Isus, pentru ca, în ziua de 28 mai 2016, să poată fi considerați vrednici de a primi sacramentul sfântului Mir.

Ce poate fi mai frumos decât fețele luminoase și radiante ale acestor copii? Bucuria și entuziasmul de pe chipurile lor au redat înmiit harurile ce s-au coborât asupra lor atunci când PS Aurel Percă i-a uns cu sfânta Crismă. Ne-a făcut pe fiecare dintre noi să rememorăm momentul în care noi înșine am primit acest sacrament. Un plus al acestei sărbători a fost și vremea însorită care, după multe zile ploioase, ne-a făcut să credem și mai mult că Dumnezeu este în mijlocul credincioșilor săi. Poate de menționat este și adierea unei brize exact în momentul în care copiii țineau lumânările aprinse în mâini, ca și cum Duhul Sfânt voia să-și facă simțită prezența, amintindu-ne pentru o clipă de coborârea sa în mijlocul apostolilor acum aproape 2.000 de ani.

Sărbătoarea a fost resimțită cu atât mai mult cu cât, în luna închinată Maicii Domnului, a avut loc și sfințirea grotei închinate sfintei Fecioare Maria, acolo unde a avut loc și celebrarea sfintei Liturghii.

Încheierea acestor momente de har a culminat cu sfințirea crucii de lumină, de la Dozule, timp în care câțiva dintre copiii care tocmai îl primiseră pe Duhul Sfânt au avut un moment de laudă închinat sfintei cruci.

În final, ne dorim ca toți cei care au fost înzestrați cu darurile Duhului Sfânt să dea mai departe mărturie despre el și despre Dumnezeu, fiind cu adevărat soldați ai lui Cristos.

Roberta Diana Diac

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 mai: Buhonca: Administrarea sfântului Mir


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat