Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Credincioși din Decanatul de Moinești în procesiune la Poarta Milostivirii din Bacău

La îndemnul adresat de PS Petru Gherghel preoților din Decanatul de Moinești, în cadrul ședinței decanale organizate la Parohia Romano-Catolică "Sfântul Ștefan, rege" din Pustiana, la 30 noiembrie 2015, de a se organiza pelerinaje la una dintre Porțile Milostivirii din Dieceza de Iași, s-a hotărât ca acest pelerinaj să aibă loc pentru tot decanatul sâmbătă, 28 mai 2016, la Poarta Milostivirii din biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău.

Astfel, în ziua cu pricina, la orele 10 biserica băcăuană era plină cu aproximativ 700 de credincioși și 16 preoți ai Decanatului de Moinești.

Programul a început 15 minute mai târziu cu rugăciunea sfântului Rozariu, condusă de pr. Tiberiu Budău. În acest timp, credincioșii au fost așteptați pentru a experimenta milostivirea lui Dumnezeu printr-o spovadă bună.

La ora 10.50 preoții și credincioșii, alături de pr. decan de Bacău, Isidor Dâscă, s-au adunat la intrarea în biserică pentru a se ruga și a intra mai apoi prin poarta milostivirii. Pr. Isidor le-a transmit salutul episcopilor noștri și le-a reamintit invitația papei Francisc de a fi milostivi și sfinți precum Tatăl nostru ceresc este.

Jertfa Milostivirii lui Dumnezeu a fost celebrată de pr. decan Isidor Dâscă, iar cuvântul lui Dumnezeu proclamat de credincioși din parohiile Pustiana, Frumoasa și Moinești și de pr. Bernardin Farțade, vicedecan de Moinești, a fost predicat de pr. Augustin Benchea, decan de Moinești. El ne-a transmis, prin cuvinte frumoase și mișcătoare, că milostivirea lui Dumnezeu față de noi trebui să treacă prin milostivirea pe care trebuie să o avem și noi față de frații noștri. Nu putem primi iertarea lui Dumnezeu la sfânta Spovadă, dacă imediat ce am ieșit din biserică îl luăm pe fratele nostru de gât pentru a ne plăti datoria. Nu suntem niciodată iertați de Dumnezeu dacă noi nu iertăm fraților noștri. "Dacă nu-i veți ierta pe oameni, nici Tatăl vostru nu va ierta greșelile voastre" (Mt 6,15).

Sfânta Liturghie a fost animată de corul Parohiei Romano-Catolice "Sfânta Maria Magdalena" din Frumoasa, la care s-au alăturat unii din membrii corurilor celorlalte parohii, avându-l ca dirijor pe pr. Claudiu Ciubotaru.

La sfârșitul sfintei Liturghii, pr. decan Isidor Dâscă i-a felicitat pe toți cei prezenți pentru efortul pe care l-au depus pentru a veni până la Bacău, susținând că sunt primul decanat care s-a unit împreună pentru un asemenea eveniment.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată și însorită și-l rugăm să ne dea tuturor harul să nu uităm niciodată să fim milostivi unii cu alții precum Tatăl este milostiv cu noi.

Pr. Tiberiu Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 mai: Credincioși din Decanatul de Moinești în procesiune la Poarta Milostivirii din Bacău


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat