Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Bacău: Moment de rugăciune al liceenilor

Miercuri, 25 mai 2016, începând cu ora 14.15, în biserica "Ss. Petru și Paul" din Bacău a avut loc un moment de rugăciune al liceenilor. Alături de părintele Lucian Adam, inspector școlar diecezan zona Bacău, elevi ai C.N. Catolic "Sf. Iosif", C.N. "Vasile Alecsandri", C.N. "Ferdinand I", C.N. de Artă "George Apostu", C.N. "Gheorghe Vrânceanu", C.E. "Ion Ghica", C.T.C. "N.V. Karpen", Școlii Gimnaziale "Spiru Haret", C. "Henri Coandă", C. "Anghel Saligny", C. "Mihai Eminescu", C.N.P. "Ștefan cel Mare" Bacău împreună cu doamnele lor profesoare de religie, au adresat rugăciuni mamei cerești Sfintei Fecioare Maria, încredințându-i ei toate gândurile, dorințele, visele, familiile, viața.

Ziua de miercuri a fost o zi cu adevărat specială, căci ne-am adunat elevii din aproape toate colegiile din oraș pentru un moment de rugăciune închinat sfintei Fecioare Maria. Cred cu desăvârșire ca acest moment în care cu toții ne-am rugat a avut drept scop aducerea de mulțumire și rugămintea de a fi ajutați de sfânta Fecioară Maria într-o perioadă deosebită, luna mai, lună închinată Mamei noastre cerești.

Deși vremea de afară nu a fost în avantajul nostru, împreună am depășit acest mic impediment reușind să ne reunim, stropii repezi, mari de ploaie simbolizând ploaia de haruri mijlocite de sfânta Fecioară Maria, am simțit că am reușit să creăm un moment de iubire și sinceritate cu Mama noastră cerească.

Cuvântul de învățătură adresat de părintele Lucian Adam a făcut lumină în mintea noastră cu privire la relația cu noi înșine, cu părinții, cu ai noștri colegi, prieteni, atenția pe care trebuie să o acordăm aproapelui indiferent de starea pe care o avem obosiți, triști, fericiți.

Această mică adunare ne-a făcut mai apropiați, mai buni cu cel de lângă noi, primind binecuvântarea și cred că și-a împlinit scopul cu succes.

Laura Stan și Mihaela Menghereș


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat