Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Oituz: Misiuni populare

Comunitatea romano-catolică din Oituz a trăit zile pline de har și binecuvântare în perioada 19-22 mai 2016, prin misiunile populare despre milostivirea divină, conduse de către pr. Irinel-Iosif Iosub. Răspunzând cererii papei Francisc și a PS Petru Gherghel, pr. Eugen Lucaci, paroh de Oituz, l-a invitat pe pr. Irinel să descopere credincioșilor chipul minunat al milostivirii divine.

Încă de joi seara biserica s-a umplut, oamenii fiind dornici să participe la misiuni. Dornici au fost și să îi ceară iertare lui Dumnezeu, prin sacramentul Iertării, pentru toate ofensele aduse lui. Au venit credincioși din Oituz, din filiala Ferăstru și chiar și din satele învecinate: Bahna, Nicorești, Pârgărești, Satu Nou și Tuta.

În aceste zile pr. Irinel a reamintit tuturor cât de important este ca orice creștin să își conformeze viața cu voința lui Dumnezeu. Chiar dacă omul, în slăbiciunea lui, păcătuiește, rupând astfel legătura de iubire cu Dumnezeu, el, omul, nu trebuie să uite că Dumnezeu mereu îl iartă, rămânând astfel un tată care nu se descurajează în fața trădării continue a fiilor săi, ci îi caută mereu. În ciuda păcatelor, Dumnezeu nu încetează să îl iubească pe om.

Misiunile populare s-au încheiat duminică, la sfânta Liturghie de la ora 12.30, odată cu celebrarea hramului Preasfintei Treimi a acestei comunități, în prezența a mai mulți preoți și credincioși din Oituz și parohiile vecine.

Îi mulțumim bunului și milostivului Dumnezeu pentru aceste minunate zile și îl rugăm să ne ajute să punem cât mai curând în practică învățătura primită. Mulțumim și pr. predicator, preoților disponibili pentru spovadă, oamenilor care au dat curs chemării la invitație, precum și celor care au contribuit la reușita acestor zile.

Parohia Oituz

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-22 mai: Oituz: Misiuni populare


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat