Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: "Sămânța care a căzut în pământ bun..."

Sâmbătă, 21 mai 2016, la Centrul decanal din Suceava a avut loc cursul pentru logodnici pentru zona aferentă acestui decanat. Nu au participat multe perechi de logodnici, așa cum ne-am fi așteptat. Din toți tinerii care au decis să se căsătorească anul acesta, o singură pereche a găsit drumul spre Suceava. Altele, zece la număr au ales să participe chiar la începutul anului la întâlnirea de la Solonețul Nou, iar altele au decis să participe la curs, dar în locații diferite și la date diferite. Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor din cadrul Episcopiei de Iași oferă această oportunitate!

Singura pereche prezentă, doi tineri, un băiat și o fată, cu emoții și cu privirea undeva departe, încercând parcă să vadă cum va fi "aventura" pentru care se pregătesc, au ales să devină pământul fertil care a primit sămânța. Poate că vor da rod doar 30 la sută sau poate 60, ori poate 90. Cine știe! Omul și iubirea pe care este capabil să o împartă cu semenul său este mereu surprinzător.

Important e că la Suceava a fost cineva, că sala de curs nu a rămas goală, semn că tinerii logodnici doresc să înțeleagă misterele vieții de familie. Iar ei, chiar dacă doi tineri, o singură pereche, sunt aluatul pentru alte și alte perechi cărora doresc să le spună că se merită: se merită să te deplasezi spre cel mai apropiat centru decanal pentru a participa la cursul pentru logodnici; se merită să dai din timpul tău câteva ore pentru o viață întreagă; se merită să te dispui sufletește și trupește pentru a acumula un bagaj nou de cunoștințe și mai ales, se merită să-l lași pe Dumnezeu, care este iubire, să te pătrundă cu harul său, pentru a înțelege bine de ce și cu cine te căsătorești.

Suceava a fost o etapă, a doua a cursurilor pentru logodnici de anul acesta, mai urmează Iași, Moinești, Piatra Neamț etc., tot atâtea locuri în care tinerii logodnici sunt așteptați cu drag pentru a pătrunde în tainele umane ale vieții de familie, preoții din parohii rămânând să-i introducă în tainele spirituale ale aceluiași sanctuar.

Pr. Felician Tiba


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat