Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Bacău: Conferirea sfântului Mir în Parohia "Sfântul Nicolae"

Sâmbătă, 21 mai, a fost o zi binecuvântată pentru Parohia Bacău "Sfântul Nicolae" pentru că Duhul Sfânt a coborât asupra adolescenților care s-au pregătit pentru a-l primi în sacramentul Mirului.

Cei 78 de adolescenți îmbrăcați de sărbătoare și plini de emoție au venit în procesiune alături de 23 de preoți în frunte cu PS Petru Gherghel care a prezidat sfânta Liturghie și cu Preasfințitul Aurel Percă.

La începutul sfintei celebrări, părintele Isidor Dâscă, paroh și decan, a adresat câteva cuvinte de bun-venit Preasfințiților și i-a rugat să celebreze sfânta Liturghie și taina sfântului Mir.

Cu toții, de la mic la mare, cei care s-au pregătit pentru Mir, dar și cei din corul parohial s-au unit într-un singur glas, asemenea creștinilor din Biserica primară, sub îndrumarea pr. Ciprian Antălucă și au cântat pentru a-l invoca pe Duhul Sfânt, dar și pentru a-l preamări pe Dumnezeu.

Preasfințitul Aurel Percă, în cadrul predicii, a vorbit despre simbolurile Duhului Sfânt: culoarea roșie în care era ornată biserica, porumbelul și vântul, și despre importanța darurilor sale care trebuie puse în valoarea. În timpul predicii șapte dintre adolescenți au răspuns la întrebările Preasfințitului.

După ce adolescenții și nașii împreună cu cei prezenți au luat parte la masa euharistică, doi dintre adolescenți și-au exprimat recunoștința mulțumind tuturor care au făcut ca această sărbătoare să fie posibilă, în special Preasfințiților, preoților implicați și profesorilor de religie.

Pe chipurile tuturor credincioșilor, părinților, nașilor, dar mai ales ale copiilor s-a citit bucuria unei sărbători minunate, o bucurie care, de fapt, este un semn al prezenței Duhului, un rod al său.

Redacția Biserica și viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 mai: Bacău: Conferirea sfântului Mir în Parohia "Sfântul Nicolae"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat