Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Zilele milostivirii în Parohia Ștefan cel Mare

Comunitatea catolică din Ștefan cel Mare, jud. Bacău, a trăit momente deosebite de har în săptămâna 12-15 mai 2016, când au fost celebrate misiuni populare, din dorința de a cunoaște și de a trăi milostivirea lui Dumnezeu. Predicator a fost pr. Romeo Horvat, paroh de Slobozia, din cadrul Arhidiecezei de București.

La inițiativa pr. Marcelin Chelaru, paroh, credincioșii din Parohia "Coborârea Duhului Sfânt" au reflectat, sub călăuzirea părintelui predicator asupra legilor lui Dumnezeu care sunt în inima omului. Am înțeles că, dacă aceste legi nu sunt în inima lui, omul nu mai este călăuzit și alegerile lui nu vin după legea Domnului, ci vin după legile oamenilor.

În cea de-a doua zi ne-a predicat despre Dumnezeul care există în inima noastră și în viața noastră, că este prezent și în celelalte persoane și ne ghidează viața.

Seara de sâmbătă a fost una deosebită, deoarece urma să celebrăm și o procesiune de priveghere în cinstea Duhului Sfânt, unde a doua zi sărbătoream hramul comunității "Coborârea Duhului Sfânt". Împreună cu toată comunitatea am plecat în procesiune de la intrarea în sat din fața unui nou monument închinat Inimii Preasfinte a lui Isus, plecând apoi spre cele șapte făclii aprinse în cinstea Duhului Sfânt. Părintele predicator ne vorbește în cea de-a treia zi despre ce Dumnezeu trebuie să urmăm noi.

Misiunile s-au încheiat a patra zi în cadrul sfintei Liturghii a hramului din ziua de Rusalii, împreună cu toată suflarea comunității, cu oaspeții prezenți și alături de 15 preoți aflați la sărbătoarea noastră. Și în această ultimă zi pr. predicator Romeo Horvat încheie aceste zile de har spunându-ne că însuși Duhul Sfânt ține vie în Biserica milostivirea Domnului.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu, care prin părintele predicator și pr. paroh Marcelin Chelaru, inspirați de Duhul Sfânt și întăriți de Domnul Cristos, a dăruit creștinilor catolici din Ștefan cel Mare zile de har și de înălțare sufletească.

Adriana Chirițoiu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12-15 mai: Zilele milostivirii în Parohia Ștefan cel Mare


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat