Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Benedict al XVI-lea: "Publicarea celui de-al Treilea Secret de la Fatima este completă"

Vine direct de la papa emerit Benedict al XVI-lea dezmințirea cu privire la unele articole apărute recent pe situri străini și preluate de presa italiană, referitoare la publicarea "parțială" a celui de-al Treilea Secret de la Fatima. Ele prezentau declarații atribuite profesorului Ingo Dollinger, conform cărora cardinalul de atunci Ratzinger, după publicarea celui de-al Treilea Secret, care a avut loc în iunie 2000 prin voința lui Ioan Paul al II-lea, i-ar fi destăinuit că această publicare n-a fost completă.

În această privință, Benedict al XVI-lea comunică - printr-o notă a Sălii de Presă Vaticane - "că n-a vorbit niciodată cu profesorul Dollinger cu privire la Fatima" și afirmă clar că destăinuirile atribuite profesorului Dollinger despre această temă "sunt invenții pure, absolut neadevărate" și confirmă cu hotărâre: "publicarea celui de-al Treilea Secret de la Fatima este completă".

Știrea falsă a apărut pe situl în limba engleză OnePeterFive, într-un articol semnat de Maike Hickson care a vorbit în duminica de Rusalii cu preotul german, fost profesor de teologie în Brazilia, unde trăiește actualmente, bătrân și slăbit fizic.

Teologul îi explica jurnalistului că, nu după mult timp de la publicarea în iunie 2000 a celui de-al Treilea Secret de la Fatima din partea Congregației pentru Doctrina Credinței, cardinalul Ratzinger i-ar fi destăinuit în timpul unei conversații personale următoarele cuvinte: "Există mai mult decât ceea ce am publicat". Viitorul papă, conform relatărilor preotului, a confirmat și autenticitatea părții publicate din cel de-al Treilea Secret, susținând însă că aceea nepublicată vorbea despre "un conciliu rău și o liturghie rea" care aveau să vină în viitorul apropiat.

(După Zenit, 21 mai 2016)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat