Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Profesiune temporară la Surorile Franciscane Misionare de Assisi

Duminică, 10 aprilie 2016, în biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Hălăucești a avut loc profesiunea temporară a sorei Ionela Florentina Pal în Congregația "Surorile Franciscane Misionare de Assisi".

Liturghia solemnă a fost prezidată de pr. Adrian-Sorin Giurgi, vicar provincial al OFMConv. Provincia din România, împreună cu preoții din parohie și alți preoți invitați.

Sr. Ionela, născută la Nisiporești, după anii de formare și de discernământ, ani în care a făcut experiența vieții fraterne și apostolice a surorilor franciscane, a răspuns cu bucurie la chemarea lui Cristos spunând DA-ul ei în fața întregii comunități.

În omilia sa, pr. Bogdan-Emilian Balașcă, OFMConv., a îndreptat atenția către Dumnezeu milostiv care este inițiatorul vocației fiecărei persoane. El oferă omului multe daruri, cel mai mare dar fiind acela al vieții și al posibilității de a se avea pe sine și de a alege pentru sine ce este mai bun, mai frumos. Sora Ionela, prin profesiunea călugărească, alege ceea ce este cel mai frumos și bun pentru sine: a fi a lui Dumnezeu și pentru Dumnezeu. Voturile de sărăcie, castitate și ascultare, care dincolo de aparența exterioară a renunțării, sunt în profunzimea lor, libertate, expresie a dragostei și posibilitate reală de sfințire. Părintele i-a invitat pe toți la bucurie, nu la cea exterioară, la un râs zgomotos, ci la cea interioară care vine din faptul de a fi iubiți într-un mod unic de Dumnezeu. De asemenea, a invitat pe cei prezenți la milostivire, mai ales la milostivirea față de propria persoană, profesiunea fiind văzută ca o alegere a fericirii proprii prin dăruirea lui Dumnezeu.

După predică, sr. Ionela a depus profesiunea în mâinile sorei Regina Birou, superioara provincială a Surorilor Franciscane Misionare de Assisi din România, apoi a primit vălul, crucea, cingulul franciscan și constituțiile, toate însemne ale consacrării și ale apartenenței ei lui Dumnezeu și familiei călugărești.

La finalul sfintei Liturghii, sr. Ionela a adus mulțumire lui Dumnezeu, care i-a oferit chemarea, părinților și rudelor, surorilor și preoților din altar precum și tuturor credincioșilor prezenți la sărbătoare.

În Anul dedicat Milostivirii Divine, îi aducem și noi mulțumire lui Dumnezeu care continuă să cheme tineri în urmarea lui și care mișcă inimile noastre pentru a fi alături de cei din urmă. Invocăm binecuvântarea divină asupra sr. Ionela pentru ca ea să poată trăi în plinătate ceea ce a promis Domnului, slujindu-l zi de zi cu bucurie.

Surorile Franciscane Misionare de Assisi


 

lecturi: 33.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat