Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sagna: Pelerini spre milostivire la Cacica

În ziua de 2 aprilie 2016, în ajunul sărbătorii Divinei Îndurării, Parohia Sagna, la inițiativa părintelui paroh Iacob Stolnicu, a organizat un pelerinaj la Poarta Sfântă de la Cacica, în cadrul Anului Jubiliar al Milostivirii.

După sfânta Liturghie de dimineață, un număr de 207 credincioși: copii, tineri și adulți din comunitatea Sagna, în rugăciune și cânt au luat drumul spre sanctuarul de la Cacica, în patru autocare, pentru a o cinsti pe preacurata Fecioara Maria, care l-a născut lumii pe Isus milostiv.

Intonând cântecul "Fecioara la munte", credincioșii parohiei Sagna au pășit prin Poarta Sfântă, aducând preamărire lui Isus milostiv. După cuvântul de salut a părintelui Daniel Anton Lucaci, paroh al sanctuarului de la Cacica, a urmat apoi o celebrare penitențială ținută de părintele Iacob Fabian.

După această celebrare penitețială, s-a oficiat sfânta Liturghie, oferindu-se la final indulgența plenară tuturor credincioșilor pelerini. A urmat apoi prânzul, după care s-a făcut o oră de adorație rugându-se la ora 15:00 Coronița Divinei Îndurări.

"La ora 3 după-amiază să implori milă mai ales pentru cei care trăiesc în păcate și încearcă să meditezi la pătimirea mea,.. sau roagă-te Calea crucii, dacă îndatoririle ți-o permit. Dacă nu poți, intră măcar pentru o clipa în capelă și cinstește inima mea ... și dacă nu poți ... reculege-te în rugăciune măcar un moment acolo unde te afli. Este o oră de îndurare infinită pentru lumea întreagă. Nu voi refuza nimic sufletului care va cere haruri în numele pătimirilor mele. La această oră sfântă este momentul să unim crucea noastră, suferințele noastre cu Crucea și suferințele lui Isus recitând o rugăciune scurtă cu încredere în milostivirea lui Dumnezeu, ca de exemplu: «O sânge si apă, care ai țâșnit din preasfânta inimă a lui Isus, ca izvor de îndurare pentru noi, mă încred în tine!» sau «Isuse, mă încred în tine!»"

Înainte de plecare au înconjurat altarul, venerând icoana Maicii Domnului. După o scurtă vizită la mănăstirea Voroneț, pelerinii săgneni au luat drumul casei mulțumindu-i Domnului prin rugăciune și cânt pentru sfânta indulgență, pentru toate darurile primite de la Isus milostiv și prin meritele preacuratei Fecioare Maria.

Pr. Anton Galațanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 aprilie: Sagna: Pelerini spre milostivire la Cacica


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat