Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinaj "Pe urmele sfinților în Anul Milostivirii"

În perioada 8-18 iunie 2016, Agenția de Turism "Pelerinaje Mariane" din Roman organizează un pelerinaj "Pe urmele sfinților în Anul Milostivirii", cu participarea la audiență la Vatican. Traseul propus este Budapesta - Padova - Loreto - Assisi - Cascia - San Giovani Rotondo - Bari - Monte Grisa - Maria Bistrica.

Daca Israelul, patria lui Isus și a Mariei, este și patria tuturor creștinilor, Vaticanul este centrul Bisericii Catolice, locul unde Sfântul Părinte papa ne așteaptă să mergem, măcar odată în viață. Nu se putea prilej mai nimerit să străbatem în pelerinaj Italia, pe urmele sfinților, cu audiență la Vatican la papa Francisc, în anul sfânt 2016, Anul Jubiliar al Milostivirii.

Să pornim în pelerinaj, prin Italia, țara cu cele mai multe exemple de bărbați și femei care și-au consacrat viața chemării lui Cristos, lăsând totul în urmă, la fel ca apostolii, pentru a se pune în slujba lui Dumnezeu, a fraților și surorilor lor.

În cele zece zile de pelerinaj prin Ungaria, Italia, Croația, vom avea ocazia să rememorăm viața sfinților Ștefan, Anton, Francisc, Rita, Padre Pio, Nicolae, dar mai ales a scumpei noastre mame cerești, Maria. Ne vom simți astfel uniți și întăriți cu exemplul credinței sfinților, ocrotiți de milostivirea bunului Isus, mărturisind credința la sanctuarele din Budapesta, Padova, Loreto, Assisi, Cascia, San Giovanni Rotondo, Bari, Roma, Monte Grisa, Maria Bistrica.

De-a lungul traseului vom trece prin Porțile Sfinte, deschise la diverse sanctuare, culminând cu Poarta Sfântă a bazilicii "Sfântul Petru", având posibilitatea de a obține o indulgență jubiliară.

Întâlnirea cu Sfântul Părinte în audiență generală, din Piața "Sfântul Petru", ne va uni în credință, primind binecuvântarea și harurile cerești, de care avem atâta nevoie. În fiecare zi vom participa la sfânta Liturghie în limba română celebrată de preoții însoțitori în sanctuarele de pe traseu și vom recita zilnic sfântul Rozariu, iar când vom auzi ceasul bătând ora trei după-amiază, ne vom cufunda în milostivirea divină, adorând-o și preamărind-o, invocând atotputernicia ei pentru lumea întreagă și mai ales pentru păcătoși.

Doamne, mărește și în noi credința și dragostea ta dumnezeiască!

Informații și înscrieri: ghid însoțitor, prof. Vicențiu Ciocan, tel. 0233/744194, tel. 0728/848498, e-mail: vicentiuciocan@yahoo.com, www.pelerinaje-mariane.ro

Prof. Vicențiu Ciocan


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat