Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău-Șerbănești: Misiuni populare

Comunitatea "Inima Neprihănită a Mariei" din Bacău a fost cuprinsă de lumina harului lui Dumnezeu prin trăirea celor patru zile de misiuni populare care au avut loc în această parohie în perioada 10-13 martie 2016.

Deschiderea acestor zile a avut loc joi seara, când predicatorul zile pr. Ioan Bălan le-a spus credincioșilor că a venit să le provoace neliniști, ca apoi ei să își găsească pace în milostivirea lui Dumnezeu. Astfel, ne-a pus pe fiecare să ne analizăm viețile în prezența lui Dumnezeu milostiv, renunțând să ne mai jucăm de-a ascunselea cu Dumnezeu, să nu îl mai considerăm pe cel de lângă noi o jucărie din copilăria noastră, ci să descoperim cuvântul care edifică, construiește, să iubim aproapele, cu alte cuvinte să trăim milostivirea divină asemenea lui Cristos.

Vineri seara comunitatea a primit vizita pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, care a invitat comunitatea de a face un pelerinaj la poarta sfântă a Anului Jubiliar care se află în biserica sfinții Petru și Paul din Bacău, pelerinaj realizat luni, 14 martie.

Duminică, 13 martie, a avut loc încheierea acestor zile de har, fiind prezent Mons. pr. dr. Benone Farcaș, rectorul Institutului Teologic din Iași, care a transmis comunității salutul episcopilor noștri.

La sfârșitul zilelor de misiune, părintele paroh Cristinel Alecu a mulțumit părintelui predicator pentru prezența sa și cuvintele edificatoare ale acestui timp de har, preoților concelebranți, credincioșilor, pentru răspunsul afirmativ la chemarea milostivă a lui Dumnezeu.

Noi, credincioșii am învățat că adevăratul chip al lui Dumnezeu este milostivirea, iar el ni l-a descoperit în fiul său.

Am învățat că Dumnezeu este un adevărat căutător de oameni, asemenea unui păstor care pleacă în căutarea oii rătăcite, bucurându-se de regăsirea ei.

Am învățat că ori de câte ori ne îndepărtăm de casa Tatălui, vom fi lipsiți de demnitate, căutând mereu în gunoaiele vieții noastre fericirea, pe care nu o vom găsi decât în Dumnezeul cel milostiv, care ne va oferi și demnitatea de fii și oameni.

Am învățat că nu este suficient doar să primim milostivire, ci că trebuie și să oferim prin fapte sau gesturi concrete, pornind din familia noastră, realizând în ele acele oaze ale milostivirii de unde să se răspândească parfumul iubirii și iertării.

Pr. Cristi Alecu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-13 martie: Bacău-Șerbănești: Misiuni populare


 

lecturi: 63.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat