Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Misiuni populare în Parohia "Sfânta Tereza"

Duminică, 13 martie, la ora 10.30, Preasfințitul Aurel Percă a prezidat Liturghia de încheiere a celor trei zile de misiuni populare, între 10 și 13 martie 2016, în Parohia "Sfânta Tereza" din Onești, predicator fiind părintele Gheorghe Iordache, SDV.

Anul Jubiliar al Milostivirii aduce o bucurie sporită credincioșilor din parohia noastră. Pe de o parte ei redescoperă splendoarea și atotputernicia lui Dumnezeu manifestată prin iertare și milostivire, dar în mod particular îi mulțumesc pentru micul jubileu de 10 ani de la înființarea parohiei.

Părintele paroh Anton Ioan a dorit ca bucuria celor două jubilee să se manifeste prin trăirea unor zile speciale de har, în care pr. Gheorghe Iordache să ne vorbească despre milostivire sub diferite aspecte.

Cu mult entuziasm, cu câteva săptămâni înainte comunitatea s-a pregătit pentru zilele de misiuni rugându-se ca milostivul Dumnezeu să reverse cât mai multe haruri și cât mai multe inimi să experimenteze milostivirea. Și corul s-a pregătit intens pentru a ajuta inimile să se înalțe spre Dumnezeu.

Prima zi de misiuni am început-o joi, 10 martie 2016, îngenunchind în fața lui Isus din sacramentul Milostivirii și a continuat cu sfânta Liturghie la care părintele predicator l-a prezentat pe Dumnezeu ca izvor al milostivirii, venind cu exemple concrete din istoria mântuirii.

A doua zi părintele ne-a vorbit despre milostivirea lui Dumnezeu pe care o experimentăm la sacramentul Spovezii și despre câteva cazuri relatate în Sfânta Scriptură despre persoane care au trăit iertarea lui Dumnezeu.

În ziua următoare părintele a explicat ce înseamnă a avea milă, ce sunt faptele de milostenie trupească și sufletească și despre urgența de a trăi milostivirea începând din familie.

În ultima zi părintele a sintetizat o concluzie a celor trei zile subliniind importanța milostivirii în viața fiecăruia dintre noi.

Au fost zile de har, trăite intens de credincioșii noștri, dovadă fiind participarea în număr mare atât la devoțiunile dinaintea Sfintelor Liturghii, rozariul dimineața și Calea Crucii seara, dar mai ales la sfintele sacramente.

Mulțumim bunului și milostivului Dumnezeu pentru toate harurile pe care în mod particular le-a revărsat în cei zece ani asupra credincioșilor acestei parohii. Ne rugăm ca Dumnezeu să-i răsplătească pe toți aceia care însuflețiți de harul său au răspuns la invitația de a se implica pentru ca aceste zile să fie atât de frumoase.

Pr. Marius Adam jr.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-13 martie: Onești: Misiuni populare în Parohia "Sfânta Tereza"


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat