Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lespezi: Zile de misiune în Anul Milostivirii

Comunitatea "Sfânta Ana" din Lespezi a primit cu emoție sufletească revărsarea binecuvântărilor milostivirii divine, prin misiunile desfășurate în perioada 11-13 martie 2016, la care au participat cu adâncă trăire de credință.

Zilele de misiune au fost deschise prin sfânta Liturghie celebrată de părintele decan, Isidor Dâscă.

Părintele predicator al acestor zile, pr. Pius Iancu, a fost cel care ne-a introdus în taina pătrunderii iubirii milostivirii a bunului Dumnezeu. El ne-a pus în fața unei analize senine a vieții noastre, în lumina cuvântului lui Dumnezeu, ne-a invitat să redescoperim bucuria de a fi creștini, aparținând unei comunități de frați care se află împreună pe parcursul drumului vieții, lăsându-ne atinși în înțelegerea și cuprinderea atingerii milostivirii lui Dumnezeu, ne-a vorbit despre sacramentul milostivirii, Spovada, despre faptele de milostenie trupească și sufletească, despre familie, o casă a milostivirii.

După fiecare sfântă Liturghie, credincioșii au primit câte o imagine sugestivă, având pe verso rugăciuni sau texte, care făceau referință la momentul prezentat în cadrul predicii.

La sfârșitul zilelor de misiune, părintele paroh, Gheorghe Farcaș, a mulțumit părintelui predicator pentru prezența sa și cuvintele edificatoare ale acestui timp de har, preoților concelebranți, credincioșilor, pentru răspunsul afirmativ la chemarea milostivă a lui Dumnezeu.

*

Noi, credincioșii acestei comunități binecuvântate, am învățat că adevăratul chip al lui Dumnezeu este milostiv, iar el ni l-a descoperit în fiul său.

Am învățat că Dumnezeu este asemenea unui păstor care pleacă în căutarea oii rătăcite, bucurându-se de regăsirea ei.

Am învățat că ori de câte ori ne îndepărtăm de casa Tatălui, va fi mereu o privire care ne va căuta și o îmbrățișare care să ne aștepte, primind întoarcerea noastră acasă.

Am învățat că nu este suficient doar să primim milostivire, ci că trebuie și să oferim prin fapte sau gesturi concrete, care să lumineze lumea de astăzi, făcându-ne să devină milostivi precum Tatăl.

Am învățat că toți putem fi milostivi: copii și tineri, adulți sau bătrâni, sănătoși sau bolnavi, săraci sau bogați.

Și am învățat că trebuie să facem din familiile noastre o casă a milostivirii unde să se împărtășească din plin balsamul milostivirii prin cuvinte, prin atitudini, prin rugăciune.

Alberta Compot

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-13 martie: Lespezi: Zile de misiune în Anul Milostivirii


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat