Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gura Humorului: Misiuni populare

Comunitatea catolică din Gura Humorului a trăit momente deosebite de har în săptămâna 7-13 martie 2016, când au fost celebrate misiunile populare cu tema "Familia și milostivirea divină". Predicator a fost pr. dr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Familii din cadrul Diecezei de Iași.

La inițiativa pr. paroh Valentin Cochior, în această a patra săptămână din timpul Postului Mare, credincioșii din Gura Humorului și din localitățile apropiate au reflectat, sub călăuzirea pr. Felician Tiba, asupra frumuseții vieții de familie care este trăită după voința lui Dumnezeu și asupra modurilor în care iubirea trăită în mod concret în familie face ca orice problemă să poată fi depășită.

Predicile au urmat un traseu ascendent, pornind de la baza familiei care este vocația de a fi om și ajungând la iubirea milostivă a lui Dumnezeu în lumina căreia familia este cel mai prețios dar, modul în care Dumnezeu se dăruiește pe sine însuși omului. Printre temele tratate se numără "Omul creat din iubirea și milostivirea lui Dumnezeu"; "Omul creat ca bărbat și femeie"; "Chemarea la iubire și la comuniune"; "Isus Cristos, milostivirea Tatălui și familia"; "Biserica, administratorul milostivirii și familia"; "Familia, subiect și obiect al milostivirii"; "Familia și vocația la milostivire".

Cea de-a doua zi a misiunilor, printr-o fericită coincidență, a fost ziua de 8 martie, prilej pentru a felicita femeile prezente în biserică dar și pentru a reflecta asupra identității și misiunii femeii în planul lui Dumnezeu.

Seara de sâmbătă a fost una deosebită, prin participarea la adorația euharistică a mamelor din Uniunea Milostivă a Mamelor Creștine, coordonate de către Surorile "Patimii lui Isus" de la Butea, și prin conferința ținută după sfânta Liturghie de doamna Eugenia Dămătăr, la sfârșitul căreia doamna Eugenia și pr. Felician au răspuns întrebărilor credincioșilor.

Misiunile s-au încheiat cu o sfântă Liturghie solemnă celebrată duminică, 13 martie, la care a participat și pr. Iosif Păuleț, decan de Suceava, în calitate de reprezentant al PS Petru Gherghel. Prin cânt și rugăciune, familiile din Gura Humorului și-au exprimat recunoștința față de Dumnezeu, care le-a dăruit cel mai frumos dar, și față de pr. Felician, care le-a ajutat să înțeleagă mai bine milostivirea lui Dumnezeu.

Pr. Florin Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-13 martie: Gura Humorului: Misiuni populare


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat