Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Nu cerem nimic, ci doar apărăm!

Duminică, 13 martie 2016, în aula magna "Mihai Eminescu", din cadrul Universității "Al. I. Cuza", din Iași, a avut loc conferința "România pentru Familie", organizată de către Coaliția pentru Familie.

Au conferențiat: prof. univ. dr. Constantin Cucoș, jurnalistul Ioan Șolea, scriitorul Mihai Gheorghiu și lect. dr. Constantin Iulian Damian.

Din partea Oficiului pentru Familii, din cadrul Episcopiei de Iași, a fost prezent pr. dr. Felician Tiba, directorul acestui oficiu, precum și un număr de persoane implicate în pastorația familiei.

Conferința a vizat în primul rând reliefarea rolului fundamental al familiei, atât pentru țara noastră cât și pentru omenire în general.

Semnăturile pentru schimbarea art. 48 alin. 1, din Constituția României, privitor la schimbarea cuvântului "soți", cu "bărbat și femeie", au constituit punctul de pornire. S-au strâns până în acest moment circa 2,5 mil. de semnături, ceea ce înseamnă o cantitate suficientă pentru demararea procedurilor necesare Referendumului.

"Ne surprinde tăcerea presei și a autorităților statului, ne-a spus scriitorul Mihai Gheorghiu. Este o formă subtilă de a respinge o inițiativă care are la bază, nu doar pe creștinii ortodocși sau catolici, ci pe toți oamenii care cred în familie și îi recunosc valoarea în această țară. Este modalitatea statului și a instituțiilor sale de a protesta față de implicarea în masă a cetățenilor țării".

"Nu cerem nimic, ci doar apărăm ceea ce avem", a conchis lect. dr. Constantin Iulian Damian.

La nivelul Diecezei de Iași s-au strâns în jur de 25.000 de semnături. Coordonator principal a fost pr. dr. Felician Tiba, ajutat de doamna Eugenia Dămătăr. Nu s-ar fi reușit strângerea unui număr atât de mare de semnături dacă nu ar fi fost persoanele inimoase propuse de părinții parohi la nivel de parohii, persoane care au fost apoi împuternicite nominal de către Comisia de strângere a semnăturilor, de la București.

Conferința din aula magna "Mihai Eminescu" a fost de bun augur pentru familiile prezente, care au avut ocazia încă o dată să se simtă mândre că are cine să le apere, indiferent de provocare.

Ioana Cadar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 martie: Iași: Conferința "România pentru Familie"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat