Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Pentru viață, pentru femeie, pentru familie

Aflat la cea de-a VI-a ediție, Marșul pentru viață de anul acesta organizat de Departamentul Pro Vita Iași, alături de Asociația Studenți pentru Viață, din București și în parteneriat cu Youth Association for personal Development and Innovative Programs Iași, Asociația Familia Tradițională, dar și de către Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor din cadrul Diecezei de Iași, a avut loc sâmbătă, 26 martie 2016, chiar în ziua în care, în Biserica Romano-Catolică, s-a stat în așteptarea învierii Domnului.

Deși pentru catolici a fost Sâmbăta Mare, au participat la marș în jur de 2.000 de persoane, purtând pancarte prin care se sublinia importanța vieții, a copilului, a femeii, a bărbatului și a familiei.

A fost un marș al tăcerii, dar nu al tristeții. Participanții s-au bucurat să se cunoască între ei, să ducă împreună mesajele privitoare la viață și la familie și au legat nenumărate prietenii.

La final, după ce s-a parcurs un traseu destul de lung, respectiv: Piața Unirii, str. Gavriil Musicescu, bd. Independenței, str. Elena Doamna, str. Anastasie Panu, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, pe o scenă pregătită din timp, au luat cuvântul: pr. Radu Brânză, coordonatorul Departamentului Pro Vita, și pr. dr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor.

Amândoi au subliniat frumusețea darului vieții, părintele Felician insistând și pe cel care este viața, pe Isus Cristos, a cărui înviere Biserica Romano-Catolică o sărbătorește zilele acestea.

Iuliana Mihoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 martie: Iași: Pentru viață, pentru femeie, pentru familie


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat