Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Zile de misiune, zile de har

Deschis cu mare fast în ziua de 8 decembrie 2015, Anul Milostivirii Divine, aduce cu sine, nu doar o simplă conștientizare a acestui atribut divin, ci și o apropiere a creștinului de scaunul de spovadă, pentru a experimenta la propriu acest mare dar al lui Dumnezeu.

În acest sens și în Parohia Barticești, ca și în multe alte parohii, între 17 și 20 martie 2016, au avut loc misiuni populare, zile de har, de bucurie și de pace, zile în care familia și milostivirea, prin cuvintele părintelui Felician Tiba, au fost stratul și substratul unei realități, cum este familia, atât de încercate astăzi.

În fond, așa cum ne "amenința" încă de la deschidere, părintele predicator a făcut un adevărat elogiu iubirii lui Dumnezeu și iubirii omului.

"Omul - spunea părintele - este reflexul iubirii și al milostivirii lui Dumnezeu. Atunci când în familie, între soți, există iubire, de fapt, iubindu-se, soții și-l dau unul celuilalt pe Dumnezeu, în caz contrar, se privează de el. Nu vă temeți să vă iubiți, nu vă rușinați să vă iubiți, mai spunea părintele. Copiii au dreptul să primească de la părinți un model de familie bazat pe iubire și pe respect, unde milostivirea lui Dumnezeu exprimată prin îngăduință, toleranță, iertare, să devină o adevărată școală".

N-au lipsit mamele din Uniunea Milostivă a Mamelor, alături de care l-am adorat pe Isus, prezent în sfânta taină a altarului, nu a lipsit doamna Eugenia Dămătăr, care ne-a edificat prin conferința sa despre frumusețea și profunzimea vieții de familie, așa cum nu au lipsit preoții care au stat la dispoziția noastră în cadrul sacramentului Spovezii.

Mulțumim părintelui paroh și părintelui vicar, care au permis aceste zile și care ne înconjoară cu atâta dăruire și iubire, făcându-ne să înțelegem că pentru Dumnezeu nu trebuie să obosim să lucrăm niciodată.

Ionuț Balint

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-20 martie: Barticești: Zile de misiune, zile de har


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat