Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Călugăreni și Roșiori: Misiuni populare

Comunitatea parohială din Călugăreni și filiala Roșiori, în perioada 16-19 martie 2016, a participat, din plin, la reînnoire sufletească cu ocazia misiunilor populare. Predicator a fost pr. Daniel Bișoc.

"Vino, Duhule Sfinte, te implorăm, Duhule Sfinte, și revarsă harurile darurilor tale asupra sufletelor din Călugăreni pentru ca în aceste zile de misiuni să descopere adevărata milostivire a lui Dumnezeu și descoperind-o să se poată hrăni zilnic din această iubire pe care Domnul o dăruiește aceluia care o cere" Așa a început părintele predicator, Daniel Bișoc, predicile sale, prin care a scos în evidență ce trebuie să conteze cel mai mult pentru noi toți.

Ne-a îndemnat să ne întrebăm și să analizăm: Cum să dobândim milostivirea lui Dumnezeu? Unde ne îndreptăm noi pe acest pământ? Am mers în direcția bună? Am fost mai buni cu cei din jur? Ce suntem noi în mâinile lui Dumnezeu?

O comunitate ce vrea să trăiască în armonie trebuie să lupte cu cel rău care vrea să dea harul la o parte, dar Dumnezeu, în milostivirea sa, așază în sufletul nostru clopotul conștiinței. Misiunea noastră este să ajungem în brațele milostivirii lui Dumnezeu, pentru că, ajungând acolo, vom ști că nu am trăit degeaba pe acest pământ. Părintele ne-a spus cum descoperim milostivirea lui Dumnezeu în mod practic, că trebuie să alergăm la tronul harului pentru ca Dumnezeu să fie milostiv cu noi, să învățăm că trebuie să fim mâinile, inima lui Isus.

În mod deosebit, părintele Daniel a evidențiat valoarea familiei, locul cel mai sigur, cel mai binecuvântat, o comoară, o mare demnitate ca omul să crească în sfințenie și cheia cu care să tină încuiat darul iubirii dintre soți. Bărbatul și femeia fac parte din planul lui Dumnezeu, care, prin căsătorie vor conviețui împreună și vor crește copiii ce sunt darul lui Dumnezeu.

Sfintele misiuni s-au încheiat sâmbătă, 19 martie, în sărbătoarea Sfântul Iosif.

Au fost într-adevăr zile de har, binecuvântare și bucurie pentru noi toți.

Ca mulțumire pentru harul primit cu ocazia misiunilor, în Duminica Floriilor și a Zilei Tineretului la nivel diecezan, tinerii, copii și întreaga comunitate au celebrat Calea sfintei cruci prin sat, până la Calvar.

Mulțumim părintelui predicator pentru învățăturile sale, ne vom strădui să transpunem în viața noastră învățăturile dobândite în aceste zile de har și-l mai așteptăm cu drag în parohia noastră.

Mulțumim tuturor preoților care ne-au stat la dispoziție pentru spovadă, ajutându-ne să ne împăcăm cu Dumnezeu și să regăsim drumul de credință și har și, nu în ultimul rând, părintele paroh Ciprian Bișoc, care în încheiere a mulțumit părintelui predicator Daniel Bișoc, preoților participanți în toate zilele de misiuni și tuturor credincioșilor.

Matilda Verde

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-19 martie: Călugăreni și Roșiori: Misiuni populare


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat