Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tămășeni: Zilele familiei și ale milostivirii

Cu mare bucurie, întreaga comunitate din Tămășeni a celebrat, între 7 și 11 februarie 2016, Zilele familiei și ale milostivirii. Aceste zile au deschis drumul spre timpul sfânt al Postului Mare, al Anului Jubiliar al Milostivirii și a unei redescoperiri a familiei, prima și cea mai importantă școală de milostivire.

Pe acest drum al credinței, credincioșii, copii, tineri și adulți, au fost îndrumați de cuvintele părintelui predicator, Felician Tiba. Întreaga comunitate a răspuns printr-o prezență numeroasă și o vizibilă participare la sfintele Liturghii, rugăciunea rozariului și la sacramentul Spovezii.

Soții au fost invitați să redescopere bucuria pe care Dumnezeu continuă să o reverse asupra lor încă de la începutul căsătoriei, atunci când în fața lui Dumnezeu s-au angajat pentru toată viața la iubire, comuniune și respect. Realitatea în care trăiesc astăzi multe familii rămâne una tristă, dar totuși atât de plină de speranță pentru că Dumnezeu este cel care însoțește necontenit cu harul său pe cei care l-au așezat în mijlocul familiei lor. Copiii și tinerii au fost invitați să își redescopere rolul pe care îl au în familiile proprii, dar și în celelalte locuri unde își desfășoară activitățile de fiecare zi, în special la școala. Omul, căzut în păcat, continuă să rămână "fiul risipitor care este mereu așteptat acasă", în brațele Tatălui.

Aceste zile binecuvântate s-au încheiat, la 11 februarie, cu celebrarea hramului secundar al comunității, Aparițiile Sfintei Fecioare Maria la Lourdes. La sfânta Liturghie concelebrată de la ora 17.00, am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Aurel Percă, numeroși preoți originari din Tămășeni și din împrejurimi.

Prin intermediul postului Radio Maria, bolnavii, cei care n-au avut posibilitatea de a celebra, precum și numeroși radio-ascultători, s-au putut uni cu noi în rugăciune și cânt.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru aceste zile binecuvântate!

Comunitatea din Tămășeni

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-11 februarie: Tămășeni: Zilele familiei și ale milostivirii


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat