Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a șaptea zi

Ziua a șaptea a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, la Iași, a avut loc în capela Căminului de bătrâni "Sfântul Iosif", al Congregației "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe".

Pr. Dorcu Iosif, celebrantul principal, ne-a ajutat să conștientizăm că suntem Biserică sfântă a lui Cristos reunită într-o comunitate cu adevărat ecumenică în care tema zilei, "Ospitalitatea în rugăciune", s-a potrivit în mod minunat. Ne-a ajutat să simțim în mijlocul nostru prezența fondatorul congregației, sfântul Alois Guanella, prin relicvele sale sfinte.

Pr. Fabian Doboș ne-a încurajat prin cuvântul său de învățătură să devenim asemenea lui Cristos "fântânari și fântâni" de apă vie pentru cei din jurul nostru. Gestul care ne-a invitat la unitate a fost acela de a aprinde mici flăcări de la unica flacără care este Cristos, Lumina lumii, pentru a fi și noi semn al unității.

Prin gândul pe care l-am lăsat ca recunoștință tuturor participanților la sfârșitul celebrării ecumenice dorim ca să ne amintim în zilele ce urmează că trebuie să fim lumina lumii și sarea pământului, așa cum ne-au îndemnat credincioșii din Letonia care au organizat această octavă de rugăciune.

Am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe pr. Dumitru Carp, parohul bisericii ortodoxe din cartierul Bucium, care ne-a îndemnat prin cuvântul său la fraternitate și fapte bune fără a ține cont de ceea ce ar putea să ne despartă.

Mulțumim din suflet sfinților părinți care au participat numeroși la acest moment de rugăciune și unitate și îl rugăm pe Dumnezeu să ne dăruiască dragostea și pacea sa pentru ca toți să fim una în Cristos și să putem vesti faptele minunate ale Domnului.

Luni, 25 ianuarie 2016, la ora 17.00, în catedrala din Iași va fi avea loc celebrarea de încheiere a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

Sr. Victoria Pop și sr. Daniela Costache

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 ianuarie: Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a șaptea zi

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat