Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a șasea zi

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași a continuat sâmbătă, 23 ianuarie 2016, în capela Institutului "Don Orione", unde, la ora 17.00, s-a desfășurat o celebrare prezidată de pr. Iosif Dorcu, concelebranți fiind pr. Alessandro Lembo, directorul institutului și alți opt preoți. La celebrare au participat persoane consacrate și numeroși credincioși veniți din diferite zone ale Iașului.

Momentul de rugăciune a început cu cântecul "Venim azi la tine, Isuse", un cântec reprezentativ pentru specificul octavei, care a fost urmat de rugăciunile de invocare a Duhului Sfânt, un cântec de laudă, "Laudate Dominum" și rugăciunea de reconciliere.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Iosif Antile, care a amintit în introducerea omiliei că sfântul Alois Orione, fondatorul Congregației "Mica Operă a Divinei Providențe", a acordat o deosebită atenție în viața sa unității Bisericii, mai ales după ce papa Leon al XIII-lea l-a îndemnat să lupte cu toate forțele sale pentru ca Biserica să fie una.

În omilie, părintele ne-a făcut să gustăm fragmentul Evangheliei după Ioan, unde este descris dialogul dintre Isus și Petru, cu referire la Ioan, în ceea ce privește libertatea lui Isus în a-i dărui, sau nu, ucenicului, viață îndelungată până la venirea sa. Predicatorul ne-a încurajat să ne punem fiecare în persoana apostolului iubit de Isus, cerând totodată să facem și noi gestul pe care Ioan l-a făcut, acela de a apropia capul la pieptul lui Isus, fiecare, catolic, ortodox sau protestant. Părintele a încheiat cuvântul de zidire duhovnicească ajutându-ne să medităm la îndemnul pe care l-a lăsat sfântul Ignațiu din Antiohia: "Pacea să acționeze în noi".

După omilie a urmat cântarea crezului, recitarea rugăciunii universale, stropirea cu apă sfințită și recitarea rugăciunii "Tatăl nostru", care stă la baza rugăciunii tuturor creștinilor. În cele din urmă toți și-au oferit semnul iubirii frățești și al păcii, după care am cântat, în semn de mulțumire și comuniune cântecul "Ce bine e când frații/ În Domnul se unesc".

În încheiere, pr. Alessandro Lembo a mulțumit părintelui celebrant, Iosif Dorcu, părintelui predicator, Iosif Antile, celorlalți preoți din altar, precum și tuturor credincioșilor și persoanelor consacrate prezente.

Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași, va avea loc duminică, 24 ianuarie, la ora 17.00, în capela Surorilor Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe (Plopii fără soț).

Valentin Tancău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 ianuarie: Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a șasea zi

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat