Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a cincea zi

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași a continuat vineri, 22 ianuarie 2016, la biserica "Sfânta Tereza", Iași (cartier Nicolina), unde, la ora 17.00, s-a desfășurat o celebrare prezidată de Mons. Farcaș Benone, rectorul Institutului Teologic "Sfântul Iosif" din Iași, însoțit de părintele paroh Petru Sescu, de 15 preoți de la parohiile și congregațiile din localitate, de persoane consacrate și credincioși veniți din toate colțurile Iașului.

La începutul celebrării, părintele rector i-a invitat pe toți cei prezenți să nu uite motivul pentru care au venit la biserică: "rugăciune pentru unitatea între religii și confesiuni".

Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Iosif Dorcu. Sfinția sa a vorbit despre termenul ecumenism care, adesea, este greșit înțeles, ca "un cuvânt de superioritate". În ultimele două decenii, ecumenismul a devenit un "sentiment de ură". De asemenea a vorbit și despre frumusețea creștinismului, accentuând tezaurul din care am putea beneficia împreună.

Există, totuși, o întrebare la care suntem chemați să răspundem fiecare în parte, iar mai apoi împreună: "De ce aceia care cunosc creștinismul, rămân departe de el?"

În final, a "listat" câteva ideii pentru un creștinism mai puternic. "Trebuie să fim puternici pentru a promova sfințenia vieții, sfințenia sexelor (promovarea căsătoriilor dintre bărbat și femeie) și sfințenia familiei".

După omilie a urmat mărturisirea Crezului, stropirea cu apă sfințită și recitarea rugăciunii domnești. În cele din urmă toți și-au oferit semnul iubirii frățești după care au cântat, în semn de mulțumire, "Ce bine e când frații"

Înainte de binecuvântarea finală, părintele paroh Petru Sescu a mulțumit preoților, dar și celorlalte persoane prezente la rugăciune. Sfinția sa a pus întreaga comunitate "sub mantia ocrotitoare a sfintei Fecioare Maria", iar corul a accentuat acest "moment marian" prin intonarea cântecului "O Maria, o prea dulce mamă".

Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași, va avea loc sâmbătă, 23 ianuarie, la ora 17.00, în capela mănăstirii "Don Orione", Iași (Păcurari).

Alexandru Roca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 ianuarie: Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a cincea zi. Foto: Marius-Jean Laurescu

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat