Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a patra zi

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași a continuat joi, 21 ianuarie 2016, la căminul Fundației Pro Educatione "Xaverianum" (Copou), unde, la ora 17.00, s-a desfășurat o celebrare prezidată de pr. Iosif Dorcu, avându-i alături la altar pe pr. Petru-Sebastian Tamaș (directorul căminului), pr. Benone Lucaci (decan de Iași), precum și alți opt preoți din Iași, numeroși credincioși, precum și elevii care sunt găzduiți acolo.

Cântecul de la intrare "Când viața ne pare lipsită de sens" le-a dăruit tuturor, încă de la începutul celebrării, speranța că putem fi uniții cu toții sub acela cap, și anume Cristos. Au urmat apoi rugăciuni în care a fost invocat Duhul Sfânt și rugăciuni de reconciliere recitate de preoți.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Felix Roca, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor. Sfinția sa ne-a prezentat, înainte de toate, o recapitulare a temelor propuse până acum în această Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. După recapitulare a urmat "lecția de astăzi": "Un popor de preoți chemați să vestească evanghelia".

"Noi ne scandalizăm de preoți dacă nu sunt fideli vocației lor, și este normal, dar oare noi ne punem întrebări dacă nu suntem fideli luptei împotriva dezbinării? Cum să fie pace în lume dacă între noi nu există pace; mai exact, între mine și cel de lângă mine, la școala unde învăț, la muncă etc. Nu există pace și unitate în clasă și noi vrem unitate în lume?" Aceste gânduri le-a propus părintele predicator pentru a patra zi de rugăciune pentru unitate, dar a lăsat și o temă pentru acasă: "Ecumenismul și pacea trebuie să înceapă cu noi, în locul în care suntem!"

După omilie a urmat mărturisirea crezului, rugăciunea universală, stropirea cu apă sfințită și recitarea rugăciunii domnești. În cele din urmă toți și-au oferit semnul iubirii frățești după care au cântat, în semn de mulțumire și de iubire frățească, "Ce bine e când frații".

A urmat apoi un moment de rugăciune comună și anume recitarea unei rugăciuni din tradiția ortodoxă.

Înainte de binecuvântarea finală părintele Petru-Sebastian Tamaș a prezentat credincioșilor pe toți preoții ce au participat la această celebrare. După aceea a mulțumit părintelui Iosif Dorcu, cel care a prezidat celebrarea, părintelui predicator, Felix Roca, și celor prezenți pentru rugăciunile pe care le înalță permanent către Dumnezeu pentru realizarea unității, dar și pentru faptul că și-au făcut timp să participe la acest moment înălțător.

Cântarea a fost animată atât instrumental, cât și vocal, de tinerii care sunt găzduiți în căminul "Xaverianum".

Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași, va avea loc vineri, 22 ianuarie, la ora 17.00, la biserica "Sfânta Tereza", Iași (Cartier Nicolina).

Andrei Gherghel

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 ianuarie: Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a patra zi

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 43.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat