Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a doua zi

Cea de-a doua zi din Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor ne-a găsit adunați marți, 19 ianuarie 2016, începând cu ora 17.00, la Capela Surorilor Providenței (Bucium). Cel care a condus acest moment de rugăciune a fost pr. Iosif Dorcu, însoțit fiind de alți cinci preoți de la parohiile și congregațiile din localitate. La celebrare au participat persoane consacrate și numeroși credincioși veniți din toate colțurile Iașului.

Cântecul de la intrare "Unde-i iubire" i-a introdus pe toți cei prezenți într-un moment de har, unire și binecuvântare. Actul penitențial, ce a avut loc înaintea proclamării lecturilor, ne-a îndemnat pe toți să recunoaștem că suntem greșitori în fața lui Dumnezeu și că avem nevoie de purificare.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Egidiu Condac, director general al Caritas Iași. Sfinția sa ne-a îndemnat pe toți să fim niște "mesageri ai bucuriei". Dar cum putem deveni mesageri ai bucuriei? Cea mai ușoară metodă este "să vestim milostivirea lui Dumnezeu".

"Iubirea Tatălui este orientată spre Fiul. Iubirea Fiului este orientată spre om. Așadar, prima atitudine este să primim iubirea, iar a doua este să o dăruim și altora. Iubirea este darul lui Dumnezeu, iar pentru acest dar al iubirii trebuie sa fim recunoscători". Cea mai mare recunoștință adusă unui prieten care ți-a dăruit o haină este să o porți. Așa și noi, a spus părintele, trebuie să punem în practică iubirea dăruită de Dumnezeu.

Isus ne iubește pe toți fără să facă diferențe între catolici, ortodocși etc. Dacă el ne iubește pe toți la fel, așa și noi suntem îndemnați, chiar obligați, să iubim dezinteresat și fără a face diferențe. Părintele și-a încheiat predica cu cuvintele "Să trăim darul iubirii și să practicăm umilința!".

După omilie a urmat mărturisirea crezului, stropirea cu apă sfințită și recitarea rugăciunii domnești. În cele din urmă toți și-au oferit semnul iubirii frățești după care au cântat, în semn de mulțumire, "Magnificat anima mea".

Înainte de binecuvântarea finală, pr. Iosif Dorcu a dorit să mulțumească celor prezenți pentru disponibilitatea cu care participă la această octavă de rugăciune pentru unitatea creștinilor și a adus cu sine salutul PS Petru Gherghel.

Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași, va avea loc miercuri, 20 ianuarie, la ora 17.00, în biserica "Sfântul Anton" din Iași (Cartier Alexandru cel Bun).

Andrei Gherghel

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 ianuarie: Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a doua zi

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat