Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Poiana Micului: Itinerar spiritual în Anul Sfânt al Milostivirii

Am participat cu bucurie și emoție la sfârșitul anului 2015 la deschiderea Porții Sfinte în deschiderea Anului Jubiliar extraordinar al Milostivirii, privind la televizor ceremonia de la Roma și participând alături de Excelența Sa Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași la deschiderea Porții Milostivirii la bazilica de la Cacica închinată mamei noastre, sfânta Fecioară Maria, ocrotitoarea Bucovinei și a Diecezei de Iași.

Și pentru că la Poiana Micului este o mică oază a milostivirii datorită prezenței bisericii închinate sfântului Ioan Paul al II-lea, cel care a promovat cultul Milostivirii lui Dumnezeu în Biserica Universală, însuflețit de dorința de a face cât mai mult posibil cunoscută Milostivirea lui Dumnezeu, dorim să propunem un program de aprofundare a Milostivirii lui Dumnezeu și pentru dobândirea indulgenței, cu binecuvântarea PS Petru Gherghel.

Deja în biserica închinată "Sfântului Ioan Paul al II-lea" de cinci ani ne rugăm lunar novena prin mijlocirea sfântului Ioan Paul al II-lea, în perioada 13-21 a ficărei luni cu diverse intenții fixe, dar și după intențiile celor care se încredințează mijlocirii sfântului Ioan Paul al II-lea și care pot fi trimise la adresa de e-mail: rugaciune@ioanpaul2.ro. În cadrul acestei novene, în vinerea, sâmbăta și duminica a III-a a fiecărei luni din februarie până în octombrie vă propunem un program de aprofundare a Milostivirii lui Dumnezeu așa cum ne este descoperită ea de sfânta Fausina în jurnalul ei, urmând cartea Spiritualitatea sfintei Faustina realizată de sr. M. Elzbieta Siepak după următorul program:

Vineri, ora 18.00 - sfânta Liturghie, tema I - Cunoașterea misterului Milostivirii Divine și contemplarea sa în cotidian.

Sâmbătă, ora 08.30 - sfânta Liturghie, tema a II-a - Atitudinea de încredere și de milostivire.

Sâmbătă, ora 14.00 - plecarea în pelerinaj la Cacica cu trecerea Porții Sfinte la ora 15.00, tema a III-a - Dragostea față de Biserică și carisma proclamării misterului Milostivirii Divine, recitarea Coroniței milostivirii lui Dumnezeu și rozariul sfintei Fecioare Maria, tema a IV-a - Devoțiunea față de sfânta Fecioară.

Duminică, ora 15.00 - adorație; ora 15.30 - sfânta Liturghie, tema a V-a - Dragostea față de Euharistie.

Acest itinerar spiritual poate fi un program potrivit pentru acest an al Milostivirii declarat de papa Francisc pentru Biserică și pentru dobândirea indulgenței.

Cei doritori să participe la acest program spiritual sunt invitați să se înscrie din timp la adresa rugaciune@ioanpaul2.ro. Pentru primele 10 persoane care se vor înscrie putem rezerva la cerere cazare gratis la Casa Pelerinului din Poiana Micului (www.casapelerinului.ro) în cele două nopți, pentru aceasta fiind necesară înscrierea la adresa de e-mail: cazare@casapelerinului.ro. De asemenea pentru aceste persoane oferim și transport gratuit la Cacica în sâmbăta respectivă. Pentru masă avem o bucătărie bine dotată unde fiecare își poate pregăti meniul. De asemenea se pot face înscrieri și la nr. de tel. 0788-339433.

La Poiana Micului se ajunge prin Gura Humorului în direcția Mănăstirea Humorului, aproximativ 16 km.

Perioadele când se vor desfășura aceste zile de rugăciune sunt: 19-21 februarie 2016, 18-20 martie 2016, 15-17 aprilie 2016, 20-22 mai 2016, 17-19 iunie 2016, 15-17 iulie 2016, 19-21 august 2016, 16-18 septembrie 2016, 14-16 octombrie 2016.

În speranța că acest itinerar spirtual ne va apropia mai mult de deviza acestui an al Jubileului Milostivirii vom căuta împreună să devenim milostivi precum Tatăl, având posibilitatea de spovezi, colocvii spirituale pentru care Vă stăm la dispoziție atât la Poiana Micului cât și la Cacica.

Pr. Gabriel Bucur
 


lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat