Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Jubileul Milostivirii. Pelerini cu dor de veșnicie

La Editura "Presa Bună" a apărut cartea Jubileul Milostivirii. Pelerini cu dor de veșnicie, avându-l ca autor pe pr. Mihai Roca, responsabilul Oficiului pentru Cateheză din Dieceza de Iași.

La 8 decembrie 2015 papa Francisc a deschis la Vatican în mod oficial Jubileul Milostivirii. Pr. Mihai Roca, în Cartea Jubileul Milostivirii. Pelerini cu dor de veșnicie, vine în ajutorul celor care doresc să înțeleagă și să trăiască acest an jubiliar. Întrebări ca: De ce? Ce înseamnă? Ce cuprinde? Ce trebuie să facem? Cum obținem indulgenta plenară?, își găsesc răspunsul în acest volum.

Cartea își propune să prezinte unele teme aprofundate de papa Francisc în documentul de proclamare a anului jubiliar, Misericordiae Vultus.

Împărțită în opt capitole, lucrarea începe cu prezentarea Misericordiae Vultus, continuând cu explicații asupra jubileului, porții sfinte, pelerinajul și indulgența jubiliară. Autorul acordă două capitole pentru "Evanghelia milostivirii" și "Parabolele milostivirii", iar ultimul capitol vorbește despre "Casa milostivirii" în care se intră prin trecerea porții sfinte și este reprezentată de comunitatea celor care au trecut pragul milostivirii.

PS Aurel Percă, în prezentarea cărții, face un rezumat al cărții: "Aceste capitole sunt structurate nu numai pentru a prezenta documentul Misericordiae Vultus și nici numai pentru a transmite informații despre Jubileul Milostivirii, ci mai ales pentru a cunoaște semnificația profundă a milostivirii lui Dumnezeu și pentru a trăi cu o credință vie Anul Sfânt".

La sfârșitul fiecărui capitol, sunt indicate texte de referință pentru tema analizată, texte preluate parțial de-a lungul capitolelor și propuse integral în "Adaos. Texte de aprofundat". Lucrul cu documentele ar putea constitui o ocazie pertinentă pentru o aprofundare a temelor prezentate, atât individual, cât și în cadrul unor întâlniri de cateheză.

Începând Jubileul Milostivirii fiecare dintre noi este invitat să trăiască cât mai bine acest timp, iar pentru a putea face acest lucru trebuie mai întâi să știm despre ce este vorba. Cartea de față este un bun material pentru familiarizarea cu ceea ce înseamnă anul sfânt și ce anume trebuie să facem pentru a experimenta milostivirea lui Dumnezeu în viața noastră. Lectură rodnică!

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Jubileul Milostivirii. Pelerini cu dor de veșnicie
Mihai Roca, Ed. "Presa Bună", 2015, 14x21 cm, 132 p., 10 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat