Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Crăciun în Regatul Danemarcei

Suntem o comunitate mică, împrăștiată prin tot Regatul Danemarcei și chiar dacă distanțele parcurse pentru a ajunge la sfânta Liturghie depășesc uneori și o sută sau două sute de kilometri, aceasta nu ne împiedică să venim la biserică. Fiind departe de țară, de obiceiuri, de tradiții și de cei dragi nouă, singurul lucru cu adevărat de valoare și de care ne agățăm cu încăpățânare este credința nostră, pentru că ea este singura care ne ajută să trecem peste greutățile de aici și ne încarcă bateriile pentru a putea merge mai departe. De aceea prin grija parohului nostru, pr. Ambroziu Angheluș, din anul 2010 se clebrează sfânta Liturghie în limba română în orașul Copenhaga, iar din anul 2012 și în orașul Aarhus.

Spuneam că nu suntem o comunitate mare (poate 20 de persoane în Copenhaga și 50 în Aarhus), dar suntem o comunitate activă și încercăm ori de câte ori avem prilejul să participăm la sfânta Liturghie și să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce face pentru noi.

Cum sărbătoarea Crăciunului este una dintre cele mai mari și mai frumoase, am participat și noi în număr mare la celebrarea sfintei Liturghii, în cadrul căreia părintele paroh ne-a vorbit despre Crăciunul din inima noastră, în care ne-a invitat și ne-a încurajat să-l lăsăm pe pruncul Isus să se nască, dar și despre darurile pe care i le putem aduce micului Isus prin tot ceea ce facem în viața noastră de zi cu zi. Bucuria sărbătorii nașterii lui Isus a fost întregită și de Botezul celui mai nou membru al comunității noastre, dar și de cântecele și colindele pe care le-am cântat cu emoție și bucurie atât pe durata Liturghiei cât și la mica noastră agapă de după.

Pe un tărâm scandinav, într-o țară majoritar protestantă, noi suntem privilegiați, pentru că deși ne-am integrat în această societate, avem totuși șansa să ne trăim credința noastră, să ducem mai departe tradițiile și obiceiurile, să participăm la sfânta Liturghie în limba română și să fim o comunitate mică, dar puternică.

De aceea, împreună cu părintele paroh Ambroziu Angheluș, vă salutăm din Regatul Danemarcei, vă îmbrățișăm și vă dorim din suflet ca prucnul Isus să se nască în fiecare zi și în inimile voastre.

Crăciun fericit și un an nou plin de împliniri!

Comunitatea românilor catolici din Danemarca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 decembrie: Danemarca: Crăciunul în Regatul Danemarcei


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat