Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Reflecție: Emanuel

Parcă niciodată frigul nu fusese mai înțepător, noaptea mai neagră și foamea mai rea. Îl alungaseră de lângă treptele palatului - și nu înțelegea de ce: doar nu făcea nimic rău - stătea acolo și se uita la strălucirea dinăuntru, la mesele întinse - auzea și muzica... și totul era mai ușor. Dar acum, unde să se ducă? Se strecură pe lângă colțul palatului - măcar se adăpostea de vânt - și așteptă. Nu știa nici el ce aștepta. Un câine lățos îl amușină, îl linse pe obraz și se cuibări lângă el - să-și țină amândoi de cald, unul altuia. Când ușile palatului se deschideau, valuri de muzică și miros de bunătăți și chiar căldură ajungeau până la ei, iar uneori lăsau ceva mai mult ușile deschise, fiindcă se făcuse prea cald înăuntru. Tremurând, în brațe cu lățosul, ațipi.

I se păru că dormise abia o clipă - dar când se trezi, era lumină și cald și bine. Și nu era acolo, în zăpadă - un miros pătrunzător de animale și răsuflarea caldă a unor capete aplecate spre el îl umplură de uimire. O peșteră cu pereții alb-gălbui, niscaiva fân, un animal de povară, o vacă de lapte, un bătrân care părea păstor..., o femeie, un bărbat, un plânset de copil care-l trezise,...iar câinele se aținea mai spre ușă, gata să-i apere pe toți, de oricine... Văzându-l că a deschis ochii, bărbatul îl ridică în brațe, îl mângâie și-i spuse: "Să nu te miri, te-am adus la noi fiindcă el - și arătă spre prunc - este bucurie pentru cei triști, căldură și hrană pentru cei lipsiți, speranță pentru cei părăsiți, călăuză pentru cei rătăciți... și" ... dar se opri, cu gândul la femeie, căreia-i luceau ochii în lacrimi. "Nu. Nu ai murit. Dar în fiecare noapte de Crăciun, copilul se naște iar și iar, ca să fie mereu cu noi, să-i încălzească pe cei lipsiți și să deschidă inima celor împietriți".

"Și în fiecare copil care vine pe lume, zise bărbatul, se naște, crește și trăiește Emanuel - fiindcă «Dumnezeu e cu noi»".

Întotdeauna.

Dr. Ecaterina Hanganu


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat