Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

"Te iubesc așa cum ești". O reflecție pentru Anul Milostivirii

"Iată, eu stau la ușă și bat!" (Ap 3,20). Acesta este adevărul. Eu stau la ușa inimii tale, zi și noapte. Chiar și atunci când tu nu auzi, chiar și atunci când tu ai îndoieli că aș putea fi eu. Eu aștept și cel mai mic răspuns din partea ta, și cea mai mică invitație făcută în șoaptă pentru ca eu să vin la tine.

Și aș vrea ca tu să știi un lucru, că, ori de câte ori mă vei invita, eu voi veni fără întârziere. Voi veni la tine în tăcere și în vârful picioarelor, cu putere și iubire nesfârșită, aducându-ți darurile Duhului meu. Voi veni cu milostivirea mea, cu iertarea și vindecarea mea, și cu o iubire care le întrece pe toate celelalte, cu acea iubire pe care și eu am primit-o de la Tatăl meu (cf. In 15,10). Iată, eu vin să-ți aduc mângâiere și putere, vin să te ridic din căderile tale și să-ți bandajez toate rănile pe care le ai. Îți voi aduce lumina mea pentru a risipi întunericul din inima ta. Te voi purta pe umerii mei cu harul meu pentru a atinge inima ta și a-ți schimba viața și pacea mea va fi în sufletul tău.

Eu te cunosc în mod direct, știu totul despre tine. Îți cunosc toate firele de păr de pe cap, pe care le-am numărat. Nimic din viața ta nu este lipsit de importanță pentru mine. Am fost alături de tine în toți anii vieții tale și te-am iubit întotdeauna, chiar și atunci când te-ai îndepărtat de mine. Cunosc toate problemele tale. Cunosc toate nevoile și preocupările tale. Și cunosc și toate păcatele tale. Dar îți repet încă odată: te iubesc, nu pentru ceea ce ai sau ai făcut, te iubesc de dragul tău, de dragul frumuseții și al demnității pe care Tatăl meu ți le-a dat, atunci când te-a creat după chipul și asemănarea sa. Această demnitate ai uitat-o atunci când ai murdărit-o prin păcatele tale. Dar eu te iubesc așa cum ești și mi-am vărsat sângele pentru a te aduce înapoi. Oh, dacă tu m-ai ruga cu credință, atunci harul meu îți va schimba viața și îți va da puterea să fii liber de păcat.

Eu cunosc tot ceea ce este în inima ta, cunosc singurătatea și rănile tale, marginalizările, prejudecățile, umilirile și ofensele primite de la oameni. Și să știi că eu le-am purtat înaintea ta și pe toate le-am purtat pentru tine, pentru ca tu să le poți purta pe ale tale pentru mine. Dar în mod special cunosc nevoia ta de iubire. Cât de mult ai nevoie de iubire și gingășie. De multe ori le-ai căutat în zadar acolo unde ele nu erau, mai ales în plăcerile trecătoare ale lumii. Ți-e sete de iubire? "Celui care-i este sete să vină la mine!" (In 7,37). Eu îți voi potoli setea. Vrei să fii iubit? Eu te voi iubi mai mult decât îți poți imagina.

Mi-e sete de tine. Da, îți repet încă odată: mi-e sete de tine. Mi-e sete să te iubesc și să fiu iubit de tine. Acesta este lucrul cel mai prețios. Mi-e sete de tine. Vino la mine și voi vorbi inimii tale și îți voi vindeca toate rănile! Te voi face o nouă creatură și îți voi dărui pacea mea. Mi-e sete te tine. Să nu te îndoiești niciodată de milostivirea mea, de iertarea mea, de binecuvântarea mea. Vreau să trăiesc în inima ta. Mi-e sete de tine. Dacă nu contezi în ochii lumii nu tot așa ești și pentru mine. Pentru mine tu ești cel mai important. Deschide-mi inima ta, vino la mine, fie-ți sete de mine, dă-mi viața ta, și îți voi demonstra cât de important ești tu în inima mea. Nu-ți dai seama ce plan are Tatăl meu cu tine, chiar din această clipă? Ai încredere în mine! Nu te voi dezamăgi. Cere-mi să vin la tine în fiecare zi și voi veni. Promit în fața Tatălui meu din ceruri că voi face minuni în viața ta. Poate te întrebi de ce aș face toate acestea? Pentru că: Mi-e sete de tine! Tot ceea ce îți cer este să ai încredere în mine.

Chiar în acest moment pot vedea locul pe care Tatăl meu l-a pregătit pentru tine în cer. Adu-ți aminte că nu ești decât un pelerin în această lume, în drum spre casă. Păcatul nu va putea niciodată să-ți aducă fericirea și pacea pe care le cauți. Tot ceea ce ai căutat în afara mea, nu ți-a adus decât singurătate. Așadar, nu-ți lipi inima de lucrurile din viața aceasta. Dar mai ales nu fugi de mine în căderile tale. Vino la mine fără întârziere! Atunci când îmi dai păcatele tale nu uita că îmi dai bucuria de a fi Mântuitorul tău. Nu există nimic ce nu pot ierta și vindeca, așadar, vino acum și descarcă-ți sufletul.

N-are importanță cât de departe ai rătăcit sau cât de mult m-ai uitat. Un lucru aș vrea să nu-l uiți niciodată: Mi-e sete de tine, așa cum ești. Nu este nevoie să te schimbi pentru a crede în iubirea mea, ci încrederea ta în iubirea mea te va schimba pe tine. Tu m-ai uitat pe mine, dar eu am continuat să te caut în fiecare zi, stând la ușa inimii tale și bătând. Ți-e greu să crezi lucrul acesta? Atunci privește la cruce, privește inima mea care a fost străpunsă pentru tine. Încă nu înțelegi cât de mult te iubesc? Mai ascultă încă odată cuvintele pe care ți le-am spus acolo, și ele îți vor spune că toate acestea le-am îndurat pentru tine: "Mi-e sete!" (In 19,28). Da, mi-e sete de tine, rugându-mă cu psalmul care spune despre mine: "Aștept mângâietori, și nu găsesc niciunul" (Ps 69,20). În toată viața mea de pe pământ, te-am căutat pe tine și n-am încetat să te iubesc sperând că și tu mă vei iubi. Ai căutat multe căi spre fericire, de ce nu încerci să-mi deschizi și mie inima ta?

Ori de câte ori vei deschide ușa inimii tale și ori de câte ori vei veni aproape, vei putea auzi vocea mea care îți va șopti: "N-are importanță ce ai făcut, te iubesc așa cum ești. Vino la mine cu mizeria și păcatele tale, cu suferințele și nevoile tale, și cu toate dorințele tale. Iată, eu stau la ușa inimii tale și bat ... Deschide-mi, mi-e sete de tine"!

Fie ca aceste cuvinte să afle ecou în inima ta! (Maica Tereza de Calcuta)

Traducere de pr. Mihai Gal, OFMConv.


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat