Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Atentatele din Franța: părintele Lombardi, nu este timpul de a renunța la Jubileu

Chiar nu este timpul de a renunța la Jubileu, în fața urii Anul Sfânt este un mesaj de milostivire împotriva fricii. Este ceea ce afirmă la microfoanele de la Radio Vaticana directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, după atentatele care au lovit din nou Parisul, cu peste 120 de morți. "În aceste zile triste datorită îndârjirii unei violențe ucigașe nebune și oribile - spune Lombardi - mulți se întreabă cum trebuie reacționat. Unii își pun deja întrebarea despre modul în care trebuie trăită așteptarea Jubileului. Atenție! Aceste omucideri posedate de ură nesăbuită se numesc teroriste tocmai pentru că vor să răspândească teroarea. Dacă noi ne lăsăm înspăimântați, deja au obținut primul lor obiectiv. Este un motiv în plus pentru a rezista cu hotărâre și curaj la tentația fricii".

Desigur, continuă directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, "trebuie să fim prudenți și nu iresponsabili, să luăm precauțiile care sunt raționale. Dar trebuie să continuăm să trăim construind pace și încredere reciprocă. De aceea aș spune că Jubileul Milostivirii se manifestă și mai necesar. Un mesaj de milostivire, adică de iubire a lui Dumnezeu care are drept consecință și iubirea reciprocă și reconcilierea. Este exact răspunsul care trebuie dat în timpuri de ispită de neîncredere".

Ioan Paul al II-lea, amintește Lombardi, spunea că "mesajul milostivirii a fost marele răspuns al lui Dumnezeu și al credincioșilor în timpul întunecat și oribil al celui de-al doilea război mondial, al masacrelor făcute de totalitarisme, al răspândirii urii între popoare și persoane. Și astăzi, când papa Francisc vorbește despre al treilea război mondial pe bucăți, este necesar mesajul milostivirii pentru a ne face capabili de reconciliere, de a construi punți în pofida a toate, de a avea curajul iubirii. Chiar nu este timpul de a renunța la Jubileu sau de a ne fie frică. Avem nevoie de el mai mult ca oricând. Trebuie să-l trăim cu înțelepciune, dar și cu curaj și cu elan spiritual, continuând să privim înainte cu speranță în pofida atacurilor urii". Papa Francisc, conclude Lombardi, ne conduce și ne invită să avem încredere în Duhul Domnului care ne însoțește".

(După Radio Vaticana, 14 noiembrie 2015)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat