Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Iadul

La Editura "Presa Bună" a apărut cartea Iadul. De la răsărit la apus și de la nord la sud, avându-l ca autor pe pr. Anton Dancă.

Iadul, un cuvânt care sperie pe unii și îi lasă indiferenți pe alții. Iadul, un subiect tabu pentru societatea noastră care de multe ori refuză să vadă lucruri care o neliniștesc. Și totuși, iadul există. Atunci când suntem martori la un fapt tulburător, chiar dacă închidem ochii, acesta nu va dispărea. Fuga de realitate ne aruncă într-o lume izolată. Nu ne rămâne decât să înfruntăm realitatea. Cartea Iadul ne propune o cunoaștere a acestei realități și ne ajută să ne facem o imagine corectă despre ea.

Încă din introducere, autorul cărții ne dezvăluie motivul scrierii acesteia: "Mulți oameni au o părere greșită despre iad". Pornind de la această premisă autorul dorește să aducă argumente despre iad, pentru ca astfel oamenii să înțeleagă semnificația acestuia.

Vorbind despre iad, autorul spune: "Înțeles greșit duce la multe superstiții, la magie neagră, la boli psihice, angoase, satanism, deformări culturale, erezii etc. (...) Unii oameni se maschează pentru a da iadului o înfățișare grotescă spre a speria pe alții". Astfel, "cu cât sunt mai multe idei deformate despre iad, cu atât sunt mai puțin luate în serios și oamenii trăiesc în indiferentism religios. Prin urmare credința scade, speranța se leagă de bunurile pământești, iar iubirea devine o mască de bună conveniență în societate".

Împărțită în 23 de titluri, cartea vorbește despre iad în mod ascendent pornind de la definiție, origine, modul în care este prezentat în Sfânta Scriptură, în Tradiția Bisericii, în istorie și culminând cu atenționarea cititorilor referitor la ispitele pe care Satana și astăzi le pregătește pentru oameni. Cartea se încheie cu o meditație asupra rugăciunii Tatăl nostru, rugăciune ale cărei ultime cuvinte sunt: "Ci ne mântuiește de cel rău".

Lectura acestei cărți nu-i va scuti pe cititori de ispitele diavolului, nici nu-i va izbăvi de iad, dar le va oferi acestora o viziune mai amplă asupra acestei realități și îi va ajuta să cunoască ce este și cum trebuie să se ferească de el.

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Iadul
Anton Dancă, Ed. "Presa Bună", 2015, 15x21 cm, 168 p., 15 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro
 


lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat