Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la celebrarea Admissio la Institutul Teologic "Sfântul Iosif"

Paisprezece studenți de la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași (13 de la anul III și unul de la anul IV) vor fi admiși printre candidații la ordinele sacre (diaconat și prezbiterat) duminică, 29 noiembrie 2015, în cadrul Liturghiei de la ora 11.00, din capela institutului. De asemenea, ei vor îmbrăca pentru prima oară haina clericală (reverenda).

Momentul "Admissio" reprezintă o concretizare a chemării lui Dumnezeu și un răspuns din partea fiecărui candidat la această chemare divină. Este un moment important, un "da" și "vreau" spus oficial Bisericii. Dumnezeu este acela care cheamă și ajută cu harul său pe cei pe care i-a ales conform planului său veșnic, iar cei chemați învață zi de zi să trăiască după învățătura sfintei evangheliei, progresează în credință speranță și iubire, se străduiesc să-și însușească spiritul rugăciunii și cresc în zelul de a-i câștiga pe toți oamenii pentru Cristos.

Reverenda trebuie să reprezinte consacrarea specială în slujirea lui Dumnezeu și a Bisericii a celor care au făcut cererea de a fi admiși printre candidații la ordinele sacre și s-au angajat cu disponibilitate și zel în continuarea procesului de formare pentru această slujire.

Prin ritul liturgic al admiterii candidaților la ordinele sacre, cel care aspiră la diaconat sau prezbiterat, manifestă public voința de a se oferi lui Dumnezeu și Bisericii pentru a exercita ordinul sacru; Biserica, din partea sa, primește această ofertă, îl alege și îl cheamă (pe candidat) pentru a se pregăti la primirea ordinului sacru. Ritul are, așadar, un caracter spiritual și eclezial și angajează candidatul la aprofundarea conștientă a propriei vocații la starea eclezială și la pregătirea în mod gradual a viitoarelor obligații diaconale sau preoțești. Norma este dictată de motive pedagogice și spirituale în favoarea aspiranților, înainte de toate pentru a solicita un mai mare angajament pentru primirea ordinelor sacre. Este un sacramental conferit nonclericilor care doresc să devină clerici și care doresc să-și maturizeze această hotărâre.

Andrei Gherghel


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat