Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Prietenii lui Dumnezeu. Predici, de Josemaría Escrivá de Balaguer

La Editura "Presa Bună" a fost publicată cartea Prietenii lui Dumnezeu al cărei autor este sfântul Josemaría Escrivá de Balaguer, fondatorul Opus Dei (Lucrarea lui Dumnezeu). Traducerea a fost făcută după originalul în limba spaniolă de Dana Camelia Hărădeanu și sprijinită de Fundacion Studium (www.fundacion-studium.org) din Spania. Varianta în limba română are 306 pagini, cu index tematic, indexul textelor din Sfânta Scriptură și indexul citărilor; este realizată în format 14x21 cm și este disponibilă în Librăria "Presa Bună" la prețul de 15 lei.

"Prietenii lui Dumnezeu" cuprinde 18 omilii care ating temele mari ale spiritualității creștine după lumina fondatorului Opus Dei (www.opusdei.ro), sfântul Josemaría Escrivá de Balaguer (www.ro.josemariaescriva.info): măreția vieții zilnice, darul libertății, importanța virtuților umane, umilința, dezlipire, castitate, rugăciunea, credința, speranța, caritatea, apostolatul...

Se adresează de fapt credincioșilor obișnuiți. Dar acestora le face propuneri de înaltă contemplație, convins că toți pot și trebuie să tindă la sfințenie fără excepție:

"Mai întâi o iaculatorie, apoi alta, și alta... până când pare insuficientă această fervoare, întrucât cuvintele sunt prea sărace...: și se trece la intimitatea divină, la privirea lui Dumnezeu fără odihnă și fără a obosi. Trăim atunci ca niște captivi, ca niște prizonieri. În timp ce îndeplinim, cu cea mai mare perfecțiunea posibilă, date fiind greșelile și limitările noastre, îndatoririle proprii condiției noastre și funcției noastre, sufletul aspiră să se elibereze. Se îndreaptă spre Dumnezeu, ca fierul atras de forța magnetului. Începem să îl iubim pe Isus într-o formă mai eficientă, cu o dulce înfiorare" (Sfântul Josemaría, Prietenii lui Dumnezeu, nr. 296).

Prietenii lui Dumnezeu s-a distribuit peste 400.000 de exemplare în 21 de limbi. "Conțin o doctrină vie, în care profunzimea teologului este unită cu transparența evanghelică a bunului păstor de suflete. Cu Mons. Escrivá de Balaguer, cuvântul se transformă în convorbire cu Dumnezeu - rugăciune -, fără a înceta să fie o conversație antrenantă, în concordanță cu neliniștile și cu speranțele celor care le ascultă. Sunt, poate, aceste predici o cateheză de doctrină și de viață creștină în care, în timp ce se vorbește despre Dumnezeu se vorbește cu Dumnezeu (Fericitul Alvaro del Portillo, Introducere cărții Prietenii lui Dumnezeu, pag. 9)".

www.ro.josemariaescriva.info

* * *

Editura "Presa Bună": Prietenii lui Dumnezeu: predici

"Dumnezeu știe mai mult. Noi, oamenii, înțelegem puțin din modul său patern și delicat de a ne conduce spre el". Cu aceste cuvinte își începe părintele Josemaría Escrivá de Balaguer colecția sa de 18 predici. Ele trasează o panoramă a virtuților omenești și creștine de bază, pentru cel care dorește să urmeze îndeaproape pașii Învățătorului. Cartea a fost tradusă în limba română de Dana Camelia Hădăreanu. Prezenta lucrare a fost publicată la Editura "Presa Bună", are 306 pagini și este realizată în format 14x21 cm.

Cu ajutorul cărții sale, Prietenii lui Dumnezeu: predici, părintele Josemaría încearcă să răspundă la unele dintre cele mai vechi întrebări ale omenirii referitoare la timp, viață, libertate, comunicarea cu Dumnezeu, viața de credință, suferința, rugăciunea etc. Răspunsurile sunt aranjate în forma a optsprezece predici, făcute în așa fel încât să fie înțelese de toți. Dintre titlurile predicilor amintim: "Măreția vieții obișnuite", "Libertatea, dar al lui Dumnezeu", "Comoara timpului", "Pe urmele Domnului", "Viața de credință", "Viața de rugăciune", " Spre sfințenie" etc.

Pentru a facilita orientarea cititorului, cartea dispune de un index al textelor din Sfânta Scriptură și de un index al părinților și învățătorilor Bisericii și al altor scriitori ecleziastici.

Sfântul Josemaría Escrivá de Balaguer s-a născut la Barbastro (Spania), în anul 1902. A fost sfințit diacon în anul 1924 și a fost hirotonit preot la 28 martie 1925. În anul 1928, a înființat Opus Dei, o instituție a Bisericii Catolice care își propune să răspândească chemarea universală la sfințenie prin muncă și prin viața de zi cu zi. A decedat la Roma, în anul 1975.

La 6 iulie 1991, papa a promulgat decretul care declară caracterul miraculos al unei vindecări datorate intervenției venerabilului Josemaría Escrivá, act prin care s-a încheiat faza preliminară a beatificării sale, celebrată la Roma, în anul 1992. Sfântul papă Ioan Paul al II-lea l-a declarat sfânt, în ziua de 6 octombrie 2002, în fața a sute de mii de credincioși din peste 80 de țări, în Piața "Sfântul Petru" din Roma.

Andrei-Cornel Gherghel

* * *

Prietenii lui Dumnezeu. Predici
Josemaría Escrivá de Balaguer, Ed. "Presa Bună", ISBN 978-606- 8116-47-1, 306 p., 14x21 cm, 15 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 49.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat