Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncași: Celebrarea Zilei Mondială a Misiunilor împreună cu Surorile Franciscane Misionare de Assisi

În perioada 16-18 octombrie 2015, animatoarele misionare din fiecare comunitate din România și din Republica Moldova a Surorilor Franciscane Misionare de Assisi s-au întâlnit la Hălăucești pentru a evalua cum au decurs activitățile misionare pe care le-au propus pentru acest an. Cu această ocazie au reflectat asupra mesajului Sfântului Părinte papa Francisc adresat Bisericii Universale pentru cea de-a 89-a Zi Mondială a Misiunilor și au organizat o oră de adorație în Parohia "Sfântul Maximilian Maria Kolbe" din Luncași.

Ziua de sâmbătă a fost una de împărtășiri ale activităților din fiecare comunitate și de reflecție asupra îndemnurilor Sfântului Părinte care ne transmite "nu lăsați să vi se fure visul unei misiuni adevărate, al unei urmări a lui Isus care implică dăruirea totală de sine". Ne-am reamintit, de asemenea că "misiunea slujitorilor cuvântului - episcopi, preoți, călugări și laici - este aceea de a-i pune pe toți, nimeni exclus, în raport personal cu Cristos. În ogorul imens al acțiunii misionare a Bisericii fiecare botezat este chemat să trăiască angajarea sa în cel mai bun mod, după situația sa personală. Un răspuns generos la această vocație universală îl pot oferi consacrații și consacratele, printr-o intensă viață de rugăciune și de unire cu Domnul și cu jertfa sa mântuitoare."

Și pentru a trăi într-un mod deosebit Ziua Mondială a Misiunilor din acest an, surorile au organizat o oră de adorație într-o parohie în care nu se află nici o congregație, ca să fie o mărturie pentru cei care nu sunt familiarizați cu persoanele consacrate. Am putea spune că prin acest mic gest s-au îndreptat spre o "periferie" pentru a spune oamenilor că "toți sunt chemați să vestească evanghelia cu mărturia vieții" acolo unde sunt.

Surorile au participat la sfântul Rozariu, la sfânta Liturghie apoi a urmat ora de adorație la care s-au implicat cu bucurie și credincioșii din Luncași. În fața altarului a fost pregătit un simbol pentru cele cinci continente, câteva pâinițe, rozarii și o amintire pentru cei prezenți pe care era scris numele unui continent pentru care ei să se roage în acest an. Astfel, la finalul adorației fiecare credincios a primit o pâiniță, un rozariu și o amintire fiind de acum misionari prin rugăciunea lor, asemenea Sfintei Tereza a Pruncului Isus, care deși nu a plecat în misiune, a susținut-o prin rugăciunea ei. Prin acest gest surorile au vrut să transmită oamenilor ceea ce Sfântul Părinte papa Francisc a spus: "Misiunea este pasiune pentru Isus Cristos și în același timp pasiune pentru oameni. Când rămânem în rugăciune în fața lui Isus răstignit, recunoaștem măreția iubirii sale care ne dă demnitate și ne susține; și în același timp percepem că acea iubire care pornește din inima sa străpunsă se extinde la tot poporul lui Dumnezeu și la întreaga omenire; și tocmai așa simțim și că El vrea să se folosească de noi pentru a ajunge tot mai aproape de poporul său iubit și de toți cei care îl caută cu inimă sinceră".

Cu speranța că sămânța aruncată în această zi în mijlocul oamenilor din Luncași va aduce roade spirituale celor care se află în misiuni, surorile îi mulțumesc părintelui paroh Adrian Iștoc pentru disponibilitatea de a le primi în comunitatea pe care o păstorește și de a se ruga împreună pentru misiuni.

Evanghelia este izvor de bucurie, de eliberare și de mântuire pentru orice om.

Surorile Franciscane Misionare de Assisi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-18 octombrie: Luncași: Celebrarea Zilei Mondială a Misiunilor împreună cu Surorile Franciscane Misionare de Assisi


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat