Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Audiență acordată Asociației Radio Maria (29 octombrie 2015)

Iubiți frați și surori,

Vă salut cu afect pe voi toți, care formați "Familia mondială a Radio Maria". Îi mulțumesc președintelui Emanuele Ferrario pentru cuvintele sale respectuoase și vă mulțumesc vouă, directori ale diferitelor posturi de radio, active în circa șaptezeci de țări în cele cinci continente. Prin intermediul vostru, se fac prezente aici în mod ideal fețele și inimile ascultătorilor voștri care, în măsură crescândă, apreciază și urmăresc programele radiofonice de la Radio Maria și o susțin cu voluntariatul și cu ofertele.

Radio Maria, încă de la nașterea sa, și-a propus obiectivul de a ajuta Biserica în opera de evanghelizare; și să facă asta în modul său propriu, adică prin apropierea de preocupările și de dramele oamenilor, prin cuvinte de întărire și speranță, rod al credinței și al angajării de solidaritate. Un obiectiv clar și înalt, urmărit cu determinare și statornicie, care a știut să-și câștige atenție și urmărire neobișnuite.

Ducând înainte intenția voastră v-ați încrezut în Providență, care a făcut să nu vă lipsească niciodată mijloacele pentru necesitățile zilnice: pentru modernizarea tehnologiilor, în așa fel încât să dispuneți de instrumente în pas cu timpurile, și pentru dezvoltarea Radioului, mai întâi în Italia și apoi în atâtea țări din lume, cu o capilaritate și o rapiditate surprinzătoare. În această privință, provocarea este de a menține stilul de sobrietate, chiar când sunt căutate instrumentele adecvate.

Răspândirea lui Radio Maria în atâtea locuri diferite între ele prin cultură, limbă și tradiții, constituie o veste bună pentru toți, deoarece demonstrează că, atunci când există curajul de a propune conținuturi cu profil înalt pornind de la o apartenență creștină clară, inițiativa are primire bună dincolo de cele mai bune previziuni, uneori și la cei care eventual vin pentru prima dată în contact cu mesajul evanghelic. Însă acest lucru nu trebuie să uimească prea mult, pentru că Maria, Mama lui Dumnezeu și Mama noastră, sub al cărei nume și a cărei ocrotire este pus Radioul vostru, ea știe să găsească modul pentru a săvârșit, pornind de la începuturi mici și umile, lucrări mari.

De aceea vă invit să perseverați în angajarea voastră, care a devenit o adevărată misiune, cu fidelitate față de Evanghelie și față de Magisteriul Bisericii și ascultând societatea și persoanele, în special pe cei mai săraci și marginalizați, în așa fel încât să fiți pentru toți ascultătorii voștri un punct de referință și un sprijin. De fapt, răspândind Evanghelia și evlavia către Mama lui Isus, promovând iubirea față de Biserică și față de rugăciune, se oferă un "canal" valoros pentru a asculta reflecții frumoase, pentru a învăța rugăciunea, pentru a aprofunda conținuturile credinței care edifică și lărgesc orizonturile. Radioul, în acest mod, devine un mijloc care nu comunică numai un ansamblu de știri, de idei, de muzică fără un fir conducător, și care ar putea să caute numai să distragă și probabil să distreze, ci devine un mijloc de prim rang pentru a vehicula speranța, aceea adevărată care derivă din mântuirea adusă de Cristos Domnul, și pentru a oferi bună companie atâtor persoane care au nevoie de asta.

Astăzi ați venit la Roma din toate părțile lumii pentru a reflecta despre ceea ce s-ar putea numi "carisma lui Radio Maria". Ea face în așa fel încât acest Radio să fie ascultat în fiecare zi de peste 30 de milioane de persoane în lume și să trăiască prin contribuția a mii de voluntari, oferind o slujire apreciată în Biserica locală și importantă și pentru comunitatea civilă. Toți cei care ascultă programele voastre radiofonice vă recunosc ca un Radio care dă spațiu larg rugăciunii, mărturisind că, atunci când ne deschidem rugăciunii, deschidem ușa, ba chiar o deschidem larg, Domnului. Făcând asta o aveți ca model pe Sfânta Fecioară Maria. De aceea este necesar să iubiți cu inima Mariei pentru a trăi și a simți în sintonie cu Biserica. Pentru aceasta vă încurajez să cultivați mereu "grădina interioară" a rugăciunii, a ascultării Cuvântului lui Dumnezeu și să vă folosiți de lecturi bune aprofundând credința voastră; cu alte cuvinte, făcând voi înșivă ceea ce propuneți altora cu programele voastre. În afară de asta, să țineți cont mereu că voi dăruiți ceva mare și unic: speranța creștină, care este cu mult mai mult decât o simplă consolare spirituală, pentru că se întemeiază pe puterea Învierii, mărturisită cu credința și cu faptele de caritate.

Așadar, să punem sub mantia ocrotitoare a Mariei Radioul vostru, persoanele și familiile celor care lucrează în el, proiectele voastre pentru viitor și pe toți ascultătorii și ascultătoarele. Vă binecuvântez pe voi toți și munca voastră. Și vă rog, nu uitați să vă rugați pentru mine.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat