Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Deschiderea anului scout 2015-2016

Ziua de 2 octombrie 2015 a adus pentru cercetașii din Centrul Local "Adormirea Maicii Domnului" emoțiile începerii unui nou an scout.

Astfel, toți membri centrului, de la cei mai mici până la cei mai mari, au venit cu inimile deschise la sfânta Liturghie de seară - prezidată de pr. Andrei Ciobănică, noul paroh al comunității din Pildești, încredințându-i lui Dumnezeu toate dorințele și așteptările pentru noul an. În rugăciunile lor, i-am cerut Domnului să le călăuzească pașii către lumina credinței și a iubirii, ca în acest fel să poată duce la îndeplinire frumoasa misiune pe care le-a dăruit-o, aceea de a educa și de a sluji celor mici, căci, așa cum spune Isus în evanghelie, "Cine primește un copil în numele meu, pe mine mă primește", astfel, liderii reușind să descopere în fiecare lupișor, temerar sau explorator încredințat adevăratul drum către slujire.

Iar pentru a păși cu adevărat în noul an scout, e nevoie să existe un model care să îndrume către calea cea dreaptă. Sfântul Francisc, patronul lupișorilor, a fost prezent alături de cercetași, prin sceneta pregătită de exploratori, scenetă devenită deja tradiție pentru Centrul Local Pildești. Pe parcursul piesei de teatru, fiecare cercetaș a găsit în viața sfântului drumul către o adevărată credință, una care te cheamă să renunți la lucrurile lumești și care te călăuzește spre a duce la îndeplinire planul lui Dumnezeu. Iar dacă planul lui Dumnezeu a fost chemarea la cercetășie, înseamnă că fiecare trebuie să facă tot posibilul pentru a fi gata oricând, asemenea sfântului Francisc, să-și ducă misiunea la îndeplinire, misiunea de "a lăsa lumea un pic mai bună decât am găsit-o" (Baden Powell, fondatorul cercetășiei).

După sfânta Liturghie și după derularea scenetei, seara a continuat în stil cercetășesc, prin joc, cântec și voie bună. Sub cerul plin de stele și în căldura focului de tabără, fiecare a regăsit bucuria de a trăi în frumoasa familie scout, familie care este gata oricând să-ți dăruiască clipe de neuitat, alături de oameni care te iubesc și te învață să vezi frumusețea lucrurilor care contează cu adevărat, pentru că cercetășia este, dincolo de toate, un stil de viață care îți impune curajul de trăi clipa și bucuria de a te juca și a cânta chiar și atunci când ești trist. Toții cercetașii au petrecut seara fericiți, propunându-și ca și în acest nou an, să se implice, să trăiască aventura, să slujească și să adune cât mai multe amintiri de neuitat.

Seara s-a încheiat cu o rugăciune, iar apoi gașca a fost spartă, dar nu pentru mult timp, pentru că pe 4 octombrie, cercetașii se vor reîntâlni pentru a celebra trecerile de la lupișori la temerari, și de la temerari la exploratori.

Așadar, a fost o seara cu adevărat frumoasă, plină de emoții, trăită în stil cercetășesc, o seară care va menține mereu aprins focul cercetășiei, foc care ne luminează drumul și ne ajută să fim gata oricând pentru "a lăsa lumea un pic mai bună decât am găsit-o".

Liderii Centrului "Local Adormirea Maicii Domnului" din Pildești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 octombrie: Pildești: Deschiderea anului scout 2015-2016


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat